6 tv-tips

Ikväll har jag inga planer förutom att jag ska slappa i soffan med något gott att äta, något gott att dricka, något bra på TV:n, samt ett eller två marsvin i famnen.

Min man är på en svensexa den här helgen och jag njuter av egentid, och speciellt att få välja program på TV:n, eller film på Netflix, helt själv. Vi har visserligen två TV-apparater, men hur osocialt är det inte att titta på TV i två separata rum?! Nej, vi föredrar att mysa ner oss i soffan tillsammans, fastän vi som sagt ibland har väldigt svårt att komma överrens om vad vi ska titta på… Ikväll är i alla fall tv-kontrollen 100% min.

Av det jag sett i år, kan jag tipsa om dessa 6 serier/filmer som verkligen är värda att ses:

Avicii True Stories

Den här dokumentaren kom väldigt nyligen ut här i England, och den är så sorlig (eftersom man vet hur allt slutar) men viktig på samma gång. Den tar upp psykisk ohälsa, stress och något som jag tog åt mig väldigt mycket av; nämligen hur våra personlighetsdrag kan påverka hur vi mår. Något som fortfarande inte känns riktigt okej år 2019 är att vara introvert och behöva mycket egentid, lugn och ro. Vi alla “ska” alltid sträva efter att ha många bollar i luften samtidigt, bli så framgångsrika och igenkända som möjligt, ha många vänner, aldrig vara ensam och alltid vara the life of every party. Se dokumentaren. Den gav mig verkligen en tankeställare.

Race Across The World

Något som jag och min man faktiskt kan komma överrens om, är att vi gillar reseprogram. Speciellt reseprogram och tävlingsprogram i ett och samma koncept. The Amazing Race var ett av mina favoritprogram när jag var liten (vet inte om det går längre?), och i början av året släpptes ett liknande program som heter Race Across The World. I det programmet tävlar 5 par om att ta sig från London till Singapore snabbast (på 50 dagar), utan att flyga, men på samma budget som en enkel flygbiljett London – Singapore skulle kosta. De reser alltså med buss, tåg, taxi och båt genom hela Europa och Asien, och får uppleva mycket på vägen. Riktigt intressant!

Beauty & The Beast

Det här var en av mina absoluta favoritfilmer när jag var liten, tillsammans med Törnrosa och Bambi. Jag älskar nytappningar av gamla Disneyfilmer, och jag har alltid gillat Emma Watson som skådespelare. Kanske därför jag tyckte om den här filmen så mycket. Helt sjukt också att jag kom ihåg så mycket av handlingen när jag väl började titta. Har inte sett Skönheten & Odjuret på närmare 20 år, men ändå var allt så familjärt.

Instant Hotel

Det här fantastiska programmet (jag älskar det!) går ut på att x antal par i Australien, som hyr ut sina hem på Airbnb, får tävla om vem som har det finaste, mest fantastiska huset. Gästerna får bedöma värdparet på tex renlighet, inredning, och saker att hitta på i området. Det kanske inte låter som världens mest underhållande program, men det var verkligen det. Till och med min man blev helt inne i det. Älskar man arkitektur, inredning och tävlingsprogram, är det bara ett måste att se Instant Hotel! Dramaaa utlovas också, för det är många twists i programmet…

Afrika with Ade Adepitan

Ett annat reseprogram som jag och min man verkligen föll för, var Afrika med Ade Adepitan. Ade är en engelsk paralympisk basketspelare, och i det här programmet reser han igenom Afrika för att visa oss alla möjliga sidor av den här fantastiska kontinenten. För egentligen; hur mycket vet det flesta av oss egentligen om Afrika? Det är lätt att generalisera att kontinenten bara består av vildmark och små byar mitt i öknen, men så ser verkligheten inte riktigt ut. Min man har dessutom varit i Uganda, så han tyckte om det avsnittet speciellt mycket.

Störst Av Allt

Jag hade inga speciella förhoppningar eller förutfattade meningar när det kom till den här svenska serien, förutom att de i Sverige berättade för mig att den var bra och att jag borde se den. Jag visste inte om det var en dramaserie eller thriller eller romantik eller vad. Men wow, jag hade inte väntat mig att den skulle vara så mörk. Och väldigt gripande. Varken jag eller min man kunde slita oss från TV:n, utan tittade igenom alla sex avsnitt på endast två dagar (kvällar) faktiskt. Jag ser fram emot en säsong 2. Det var verkligen min typ av serie.

Gillar