5 platser jag vill besöka igen

Cannes

Av förra årets trip till Franska Rivieran, är det Cannes jag dras tillbaka till mest. Kände att jag inte alls var klar med den staden när vi åkte därifrån. Jag fick gå på röda mattan och ta en strandpromenad, men jag vill tillbaka dit och bara hänga på en lyxig beach club en hel dag. Promenera längs Boulevard de la Croisette igen, och köpa en fin väska. Prova på alla mysiga restauranger som finns där längs strandkanten. Jag förväntar mig lite att Santa Monica / Venice Beach ska påminna om Cannes, så det ser jag fram emot. Vi får snart se om det stämmer!

Toscana

Vad är vackrare än ett grönskande italien? Inte konstigt att så många väljer att gifta sig i Toscana med de vita stränderna, höga bergen (täckta av marmor) och vilda rosbuskar överallt. Skulle jag inte redan vara gift så skulle jag vilja gifta mig där! Jag kan egentligen inte komma på en speciell plats jag vill besöka igen, utan det blir mer Toscana generellt. Ett besök i Pisa räcker (finns inget att se förutom det lutande tornet), och Florens var vackert, men ute på landsbygden... Typ Camaiore där vi höll till... Det är där det händer! Under min nästa resa till Toscana vill jag hinna med en vinprovning och åka till Siena. Har hört att det ska vara extremt vackert där.

Wirsbo Herrgård

Det kanske låter konstigt att gå från lyxen i Cannes och Toscana till Virsbo, men det var på just denna plats som jag och min man gifte oss och fick uppleva den bästa dagen i våra liv. Jag älskar herrgården och har gjort det enda sedan min bror arbetade på ett projekt där för 4 år sedan. Det var då jag först fick höra talas om herrgården och besöka den. Jag vill jättegärna tillbaka dit för en mysig spa-weekend. Eller varför inte samla alla gamla bröllopsgäster för en stor fest när vi firar 5 år som gifta? Ar verkligen så sugen på att bjuda dit gästerna igen för middag och övernattning. Vackrare plats i Sverige får man ju leta efter.

New York

Jag älskade New York. Det är så svårt att förklara, men alla som varit där förstår nog vad jag menar när jag säger att staden utsöndrar en viss vibe som är så underbar. Höga byggnader (ju högre upp man tar sig, desto härligare känns livet), mysiga cafer/restauranger och Central Park i mitten av Manhattan. Vi hann med mycket när vi var där, men det är också mycket jag inte sett, så som West Village och Brooklyn. Och jag måste bara tillbaka till det italienska cafet Itavolo, som bara finns i New York! Det skulle vara magiskt att åka dit i december nästa gång, och få ta del av en riktig "New York Christmas". Nämn en bra julfilm som inte utspelar sig i ett vintrigt New York liksom??

Jag vill avsluta med något lite mer otippat.... Så den sista platsen på listan får bli Vaclav Havel. Med andra ord; Prags flygplats! Det fanns nämligen en restaurang där som vi besökte, där vi åt den bästa caesarsalladen jag någonsin ätit. Ja, det känns värt att bara åka tillbaka till Prag för att äta en caesarsallad på flygplatsen... Jag har ingen aning om vad restaurangen hette, men jag skulle definitivt känna igen den om jag såg den framför mig. Den var stor och lyxig för att vara på en flygplats, och passade inte riktigt in. Och en sallad har som sagt aldrig smakat så bra i hela mitt liv.

Gillar

Kommentarer