3 måltider i Köpenhamn

Det var definitivt ett fokus på mat under vår vistelse i Köpenhamn (som det alltid är på våra semestrarna 😉) Vi besökte några riktigt härliga restauranger.

Så fort vi kommit fram till Köpenhamn gick vi till en restaurang som hette The Hereford Beefstouw. Mitt första glas vin under resan smakade såklart lite extra bra. Älskar att vara i ett skandinaviskt land där man får ett glas vatten till vinet naturligt, utan att behöva fråga.

Vi var hungriga, och det var lunchtid (lärde mig att det hette frokost på danska. Förvirrande…), så vi beställde mat från deras lunchmeny (frokostmeny). Vi valde deras hamburgare, och de var riiiktigt goda kan jag säga med pickles och senap. Mmm. Hela atmosfären i restaurangen var samtidigt väldigt mysig, den restaurangen får definitivt högsta betyg av mig. Jag kommer gärna tillbaka.

Den andra dagen gick vi till en restaurang som hette Zalt för middag. Även där beställde jag ett glas vitt vin (det var innan jag började dricka öl…)

Inne på Zalt åt jag deras pasta pesto med kyckling och jordnötter. Kan verkligen inte säga nej till en god, krämig pestopasta!

Min man beställde in deras laxpasta. Han tyckte det var den bästa måltiden under hela Köpenhamn-vistelsen. Jag smakade lite, men den var alldeles för “fiskig” för mig. Jag har verkligen svårt för fisk och skaldjur.

En annan kväll åt vi middag på Voraz Bar & Café. I en väldigt dyr stad, kände vi att vi var redo för en riktigt bra middagsdeal den här kvällen, och lyckades springa på den här restaurangen där man kunde beställa en kanna öl och 6 sliders för 300 danska kronor. Nog vår billigaste måltid. Det var nog också här jag sakta slutade dricka vin och började dricka öl istället – det smakade inte så illa tillsammans med minihamburgare.

Dessa sliders (minihamburgare) var så goda. Och alla var olika. En bestod av prosciutto, pesto och mjukost, en annan av biff och senapssås. En annan av kyckling, sallad och ceasardressing. Riktigt gott, och en intressant kombination!

Gillar

Kommentarer