28 och mållös?

“Jag sätter ett kravlöst år på mig själv” sa jag när jag fyllde 27. Jag har jobbat på, rest mycket, köpt dyra märkesprylar, och inte tagit livet på ett alldeles för stort allvar.

Sardinien, Bryssel och Köpenhamn är resmål jag bockat av på min scratch map, och tittar jag tillbaka på året som varit så är det definitivt resorna jag minns allra bäst. Jag älskar att resa och upptäcka nya länder och platser. Det är verkligen sant att resor är en av få saker du kan köpa/unna dig som faktiskt gör dig rikare.

Det här året har jag även känt att jag kommit till ett väldigt bra stadie ekonomiskt. Har spenderat pengar på resor, lägenhetsrenovering, fina presenter till mina nära och kära, skänkt mer pengar till cancerforskning än jag någonsin gjort förut, köpt dyra märkesklader/accessoarer, skämt bort mina marsvin, och fortfarande står jag här stadigt. Jag har verkligen insett på sistone hur bra jag har det, och för det är jag självklart evigt tacksam. Men det ligger ju såklart även mycket jobb bakom det.

Jag har lite mini-mål som jag vill ha avklarade nästa år (tex fixa settled status och brittiskt medborgarskap), men i det stora hela vill jag bara må bra, vara lycklig, och att alla runt omkring mig ska få må bra och vara lyckliga med.

Jag är hela 28 år nu, men ändå känner jag mig yngre, och som om mitt liv bara börjat. Det är mycket jag vill se och göra, men min lycka ligger också mycket i hur mina nära och kära mår. Människor blir äldre, folk blir sjuka och det skrämmer mig att omständigheter kan andras väldigt fort. Därför tror jag att jag ser på livet lite annorlunda idag än vad jag gjorde för kanske 8-10 år sedan. Livet handlar inte bara om att sätta mål och pusha dig själv framåt hela tiden – människorna i ditt liv betyder också väldigt, väldigt mycket.

Så det här blev kanske vagt, men jag har ingen direkt 1-årsplan. Ingen 5-årsplan eller 10-årsplan för den delen heller. Jag njuter av nuet och ser vart saker och ting tar mig helt enkelt:) Jag gillar verkligen att leva så, mer och mer.

Gillar

Kommentarer