23 and me - Traits

Det sista jag fick reda på genom 23 and Me, var mina genetiska egenskaper. Det jag tyckte var mest intressant att få läsa mer om var när det är idealiskt för mig att vakna på morgonen, och hur många timmar sömn jag behöver för att må bra. De räknade ut att jag inte är en morgonmänniska (stämmer såå bra!), och att min idealiska wake up time är 08:55. Man kunde även se hur de räknar ut hur den tiden kommer ändras när jag blir äldre. Som 60-åring kommer jag troligtvis vakna 07:30, men det blir inte tidigare än så för lilla mig! Precis som min mormor, kommer jag nog alltid lägga mig senare och gå upp senare, även när jag blir äldre. Dessutom behöver jag 9h sömn för att känna mig allra starkast, vilket jag också tycker stämmer väldigt bra.

Visst finns det saker som inte stämmer med vissa rapporter. De beräknade att jag skulle ha många fräknar – jag har inga. Att jag inte skulle vara höjdrädd – det är jag. Att jag tål mycket koffein – det gör jag inte. Självklart är det viktigt att förstå att lärt beteende/andra faktorer än just de genetiska, också spelar en stor roll i många frågor. På det stora hela är jag dock imponerad av mina resultat. Och lite besviken över att jag har tunna hårstrån, när jag drömmer om ett tjockare hår ;)

Jag älskar oliver och saltlakrits, och äter sällan sötsaker. Det verkar vara genetiskt att jag föredrar salt alla dagar i veckan. Sedan tyckte jag det var roligt att de tog fram att jag inte gillar tuggljud. Så sant! Jag kan inte vara i samma rum som min man när han äter gummibjörnar…. Eller när kollegan tuggar tuggummi… Fy, så obehagligt.

Efter att ha fått mina resultat, känns det som om jag lärt känna mig själv ännu lite bättre. Det var, och är, riktigt intressant att läsa och få ta del av alla dessa vetenskapliga rapporter. De är så många, och man lär sig så mycket. När du läst igenom alla rapporterna, får du sedan en action plan av 23 and Me på vad du ska tänka lite extra på angående hälsan, och hur du kan använda dina resultat i framtiden. Så användbart!

Gillar

Kommentarer