22 mars 2021 - Ägglossning

Hej en månad senare! Jag misslyckades totalt med mina första ägglossningstest, då jag lyckades börja testa mig en dag efter ägglossningen. Jag lyckades välja ut en atypisk månad att börja på, då min cykel var kortare, och ägglossningen skedde tidigt, på dag 15. Så det jag har lärt mig att börja tidigare än vad testet säger, och tidigare än man tror.

Mars är en ny månad, och det var dags att prova igen att försöka få fram den där smileyn på applikatorn. Jag är fullt medveten om att ett positivt ägglossningstest inte kommer garantera att jag blir gravid den här månaden, men det är något jag bara vill checka av. Det känns som ett litet steg i rätt riktning, på en lång vandring. Som jag tidigare skrivit är det nyfikenheten som tar över hand. Jag vill se vad som händer om man har sex på ägglossningsdagen! Om något händer! Allt det här är ju så nytt för mig, och hittills har jag varit två dagar ifrån, både i januari och februari.

Jag började därför testa mig redan på dag 11, för att inte missa det den här månaden. Dag 11 var, som väntat, negativt. Jag var lite väl ivrig där... Jag fick fram den runda, tomma cirkeln igen på displayen, och bestämde mig för att vänta med nästa test till dag 14.

På dag 14 fick jag fram en blinkande smiley! Vad härligt. Det betydde att ägglossningen närmade sig... Efter den dagen testade jag mig varje morgon, och fick fram samma blinkande smiley på dag 15, 16 och 17. När jag sedan vaknade imorse, på dag 18, fick jag äntligen fram den där stora, starka smileyn som bevisade ett förhöjd LH-värde och ägglossning. En smiley som lyser i 48h. Min man hade precis åkt till jobbet, och jag ville bara ringa honom och få honom att komma hem igen... Nu känner jag mig stressad haha. Varför måste det vara just en måndag idag? Vi kommer inte ses på 12h.

Jag kan i alla fall checka av att jag med framgång hittat min ägglossning den här månaden tack vare Clearblue. Nu får framtiden utvisa om sex under Peak Fertility = graviditet den här månaden.

Gillar

Kommentarer