2021

Hej 2021! Jag skulle vilja börja året som jag alltid gör, med att skriva ner mina mål och förväntningar för det kommande året, men 2020 har lämnat mig helt paff och motsatsen till förväntansfull. Aldrig någonsin hade jag trott att så mycket av min frihet skulle kunna tas ifrån mig med lockdown, efter lockdown, efter lockdown... Så mycket av mina planer blev inställda förra året, och det känns svårt att göra en lista på saker jag vill åstadkomma, när jag inte vet hur mycket jag får eller kan påverka mina egna mål och drömmar under det kommande året. Det känns förfärligt att skriva att vissa mål och drömmar inte längre ligger i mina egna händer, men det är så verkligheten tyvärr upplevs just nu. För många av oss. Det känns som om 2021 istället får bli ett ganska spontant år, där man får rulla med i svängarna helt enkelt och acceptera läget. I slutet av året kommer jag nog sitta här med massor av fantastiska minnen och upplevelser i alla fall.

Men om jag ändå skulle försöka mig till att göra en någorlunda lista på hur jag vill att året ska bli (det är ju så kul att utvärdera senare) så skulle den se ut så här:

* Ta vara på möjligheter (och friheter) när de uppstår. Som sagt, så tror jag det kommer bli ett väldigt spontant år. När jag får resa till Sverige igen kommer jag göra det, kanske boka en flygbiljett kvällen innan och sedan bara åka. I sommar fyller jag 30 år, men den dagen får också bli som det blir. Det går inte att ens försöka planera något just nu.

* Snåla inte med LYX. Jag vill fylla året med god mat, lyxiga ansiktsprodukter, heminredning, kläder och nya upplevelser (så fort det är möjligt). Det är okej att ta hand om sig väl, och unna sig det där lilla extra - närsomhelst i 2021.

* Skänka mer pengar till välgörenhet. Jag har precis blivit månadsgivare till Battersea Cats Home, och under årets gång är jag säker på att jag kommer hitta andra välgörenheter att också stödja.

* Sluta äta gris och lamm. Att äta helt vegetariskt är svårt, men jag har kommit en bra bit på väg de senaste åren genom att ofta välja vegetariska alternativ. Att laga vegetariska maträtter i alla fall en gång i veckan, har blivit en normal del av vardagen, och nu vill jag ta det ännu ett steg längre och sluta äta gris och lamm helt. Grisar är mina vänner, och det gör ont i mig att engelsk kebab består av söta, små lamm... Så i år blir det ingen kebab, inget bacon, inga fläskkotletter. Griskött är det minst nyttiga av kött i alla fall. Kroppen behöver det inte.

* Här kommer ett lite udda mål, men hur mysigt hade det inte varit att gå runt i en svensk skog i höst och plocka blåbär, lingon och kantareller?! Som jag alltid gjorde med min morfar när jag var liten. Är det för mycket att begära?

* Fokusera på hälsosam mat. Jag har redan fått in en bra vana med att äta frukt på kvällen istället för chips, men jag kan bli ännu bättre, såklart. Jag vill äta nyttigt och ta hand om min kropp, träna och dricka mycket vatten för att må mitt bästa jag.

* Fortsätta plugga franska. Jag övade lite på franskan förra sommaren, men jag skulle behöva fler lektioner. Jag älskar ju språk, älskar Frankrike, och dessutom är det ju väldigt bra för hjärnan. Kanske köper jag en längre subscription på Babbel snart.

* Resa till Island på sommaren och få uppleva 24h dagsljus. Island på sommaren känns så underskattat, och det är ett land jag velat besöka länge. Vem vet vad som blir möjligt efter covid-vaccinet. Jag har inga större förhoppningar på resor 2021, men man kan ju alltid drömma. Jag blir i alla fall nöjd om jag lyckas ta mig till Sverige några gånger.

* Gå på fotboll. Vare sig jag lyckas gå på en Chelseamatch eller se det lokala fotbollslaget där vi bor, så skulle jag vara mer än nöjd med 2021. Jag saknar live-fotboll! Den absoluta drömmen är att mamma och pappa lyckas komma hit och vi alla går och ser en Chelseamatch tillsammans på Stamford Bridge.

* Överamortera. Det är ett mål jag haft i flera år, och något jag också lyckats uppfylla varje år. Jag tror en av de snabbaste vägarna till ekonomisk säkerhet/frihet i dagens samhälle är att investera mycket i sitt egna boende. Både jag och min man är enade om att vi vill bli av med lägenhetslånet så snabbt som möjligt. På tre år har vi lyckats överamortera ner lånet från 25 år till 18, vår lägenhet har hittills gått upp några hundra tusen kronor i värde, och om några år planerar vi att flytta till något större. Vad härligt att ha råd med det.

* Jag fyller 30. Som sagt, har jag inte planerat något stort. Det går ju inte att planera något just nu. Men jag ser fram emot den dagen, att bli äldre, klokare, en bättre version av mig själv (jag tycker faktiskt jag bara blir bättre med åren, som en fin flaska vin hehe)

Oj, det blev några bra punkter, trots allt. När jag tänker på det, så kan jag lätt komma på 10st punkter till, men då blir inlägget alldeles för långt... Jag vill tro att 2021 kommer bli ett bra år. Nu kör vi!

Gillar

Kommentarer