2019 RECAP RESOR & UPPLEVELSER

I år har jag varit på många fotbollsmatcher. Självklart har de flesta varit Chelseamatcher (har till och med sett Chelsea spela mot Malmö FF!), men vi har även blivit fans till vårt lokala fotbollslag; Carshalton Athletic. Det hela började med att min pappa var hemma hos oss med några vänner, och vi ville hitta på något annorlunda istället för att bara sitta hemma hos oss eller gå runt till pubarna här i närheten. Så vi bestämde oss för att gå på en fotbollsmatch och det slutade med succé. Målvakten var en svensk Västeråsare, atmosfären var fantastisk, och det var bara så roligt att vi fick lov att komma tillbaka flera gånger.

Jag har även varit till Sverige flera gånger, som tidigare år. Varje gång jag landat i hemstaden har det varit en annan årstid. Vinter, vår, sommar, höst. Jag har insett att det är ganska charmigt. Åh, dessa mysiga stunder med familjen har varit väldigt fina guldklimpar under årets gång.

I April besökte jag Danmark och Köpenhamn för första gången. En jättemysig stad som jag gärna besöker igen. Om jag måste bestämma en höjdpunkt på resan, så var det Nyhavn. Det var kallt ute, men vi satt ändå på uterserveringarna och åt god mat och drack vin under varma infravärmare. Ta mig tillbaka.

Förutom att gå runt i Köpenhamn, tog vi även tåget till Malmö en dag (så jag fick köpa påskgodis och påskmust). Var inte så imponerad av staden, men det kanske var för att det var vanlig måndag, mitt på dagen. Det fanns inte så mycket att se eller göra. Om Köpenhamn vore London, kändes Malmö som Blackpool, typ 😂

Fastän jag bor i London (och har gjort det ett tag) så tror jag det dröjer tills jag kan säga att jag utforskat varenda hörn av staden. I år har jag bland annat åkt London Eye för första gången. Och jag har spelat high-tech minigolf på fantastiska Puttshack.

Det finns olika typer av resor och upplevelser, och i år har jag gjort många “interna” resor också. En speciell sådan var att jag började släktforska, och skickade sedan in mitt DNA på en ordentlig analys. Det visade sig att jag är hela 30(!)% finsk, vilket förvånade mig. Jag visste att pappas släkt har bott i Finland, men min farmor har alltid varit tydlig med att hon är 100% svensk haha 😉 Det är hon inte, och hon erkände tillslut att hon inte visste vem hennes biologiska pappa var. Genom 23 and Me fick jag dessutom en avancerad health & traits report. Det var skönt att veta att jag inte bär på några genetiska sjukdomar, och inte har genetiska anlag för cancer eller hjärt och kärlsjukdomar.

Den franska rivieran var ännu en höjdpunkt på året. Cannes, Nice, Antibes, Jean Les Pins… Jag kommer sent glömma hur vi roadtrippade längs kusten, och fick se den ena lyxiga platsen efter den andra. Gick till och med på röda mattan vid Cannes Filmfestival. Jag vet att jag sagt att jag vill tillbaka till många platser och städer jag besökt tidigare, men när jag säger att jag vill semestra på den franska rivieran igen (eller gå i pension där) är det på en annan nivå. Jag har glömt Toscana och Florens, och greklands alla öar. Det är i Cannes och Jean Les Pins jag vill spendera mitt liv!

… För att inte tala om MONACO. Vilket fantastiskt land. Jag kände mig som en prinsessa där, men har samtidigt aldrig känt mig så fattig, när det billigaste jag kunde hitta i shoppingväg var ett par solglasögon från Dior för €600. Det var verkligen en upplevelse att både gå och köra runt på Formula 1-banan, och titta på alla lyx-yachts vid hamnen.

I slutet av augusti firade även jag och min man 2 år som gifta, och vi valde att göra det i Wien. Det var också en härlig stad och en underbar resa. Vi köpte ett hop-on-hop-off pass och besökte så många sevärdigheter vi bara kunde på två dagar.

Är så glad över alla resor jag gjort i år! Och allt annat härligt jag fått uppleva. Det har varit ett fantastiskt å​r!

Gillar

Kommentarer