2019 RECAP ÖVRIGT

Är det inte sjukt att jag gått över TVÅ år nu utan att bleka mitt hår?! Den här bilden nedan är tagen i Paris, och jag har funderat på att bleka mitt hår många gånger under det senaste året för att få tillbaka denna blonda nyans. Jag älskar ju att vara riktigt blond. Samtidigt har jag vant mig vid mitt lite mörkare hår (det är ju fortfarande blont, bara mörkblont), sparat mycket pengar på att undvika frisören, och jag trivs faktiskt.

Ett motto jag levt efter i år är “When life is sweet, say thank you and celebrate. When life is bitter, say thank you and grow.” Jag försöker ta vara på varje stund, varje möjlighet, varje dag, och jag tycker jag lyckats så bra med att vara riktigt närvarande i år. Jag använder tex min telefon för Whatsapp, kalender och blogg, men har ingen närvaro på sociala medier vilket är så skönt. Det är en värld jag faktiskt inte vill vara del av. Har även blivit bättre på att hantera negativa situationer och accepterat att dåliga dagar också är en del av livet, och faktiskt kan medföra något fint det med.

Mycket levande blommor i mitt hem har gjort mig pigg och glad! Rosa rosor är nog mina absoluta favoriter.

Som alla år har jag haft lite problem med endometrios. Har spytt av menssmärta, fått nässelutslag och andra hormonrelaterade besvär innan mens. Haft några riktigt tuffa dagar, och känt att ingen riktigt förstår hur det känns när man inte kan ställa sig upp raklång, eller så har jag känt att jag inte haft “rätt” till att må dåligt. Tex på jobbet. Jag hoppas att det en dag kommer finnas ett riktigt botemedel. Jag hoppas att man i framtiden kan gå runt med en klocka / dosa som hela tiden mäter hur vi mår, hur vi kommer må om ett par timmar, samt vad vi ska göra för att återställa kroppen. Tex; drick mer vatten nu så du inte får huvudvärk om 2h. Eller ät inte socker idag eftersom din mens kommer om 2 dagar, och socker kommer öka inflammationsrisken och smärtan vid endometrios.

Jag har ätit mycket hälsotillskott i år. Jag provade på Hairbusts gummibjörnar vilket var riktigt gott och därför lätt att komma ihåg att ta. Vet dock inte om jag såg en jättestor skillnad på håret, men jag tyckte samtidigt det växte ganska fort. Jag har också ätit mycket Primrose Oil vilket är magi för fysiska PMS-besvär (som typ ömmande bröst och en svullen kropp / en kropp som samlar på sig för mycket vatten och inte gör sig av med tillräckligt mycket estrogen). På sistone har jag även börjat ta ett par droppar CBD-olja om dagen, vilket gjort mig piggare och alltmänt starkare.

När det kommer till shopping har jag varit noga med hållbarhet och att de plagg jag köper verkligen är plagg som är jag, och som jag kommer kunna använda en längre tid. Jag har tänkt både på miljön, min plånbok och det faktum att jag inte kan få plats med hur mycket kläder som helst i min lägenhet. Det positiva med att bo i London (och därför bo trångt) är att man blir bättre på att leva ett minimalistiskt liv som gynnar både plånbok och miljö.

Jag har hittat några nya favoriter bland mina smink och hudvårdsprodukter i år. Ett exempel är Dior’s Forever Skin Glow Foundation.

Jag tycker om att fokusera på det positiva som hänt, men jag måste också medge att det kändes som om det skulle bli ett riktigt tufft år i början av året då en nära släkting fick ett chockerande cancerbesked. Efter att ha kämpat med sin behandling i 7 månader, mår han lyckligtvis mycket bättre, och det är jag så glad för ❤️

Jag använder som sagt inte min telefon mycket, men när jag väl gör det, gillar jag att spela Homescapes. Ett spel jag verkligen snöat in mig på de senaste månaderna. Så töntigt egentligen, hur man spelar Candy Crush för att kunna inreda ett hus, men det är så beroendeframkallande. Speciellt när man kunnat dekorera trädgården inför Halloween också. Min inredningshjärna tar över.

Gillar

Kommentarer