2019 RECAP MAT & DRYCK

Jag och min vän (båda Bianca Ingrosso fans) fick lov att prova på Bleecker Burger, som hon talat så mycket gott om. Vi gillade det, men det var inte så gott att vi tappade andan. Five Guys är minst lika gott tycker jag, om inte godare, eftersom man får bestämma toppings helt själv.

Jag är glad över många nya maträtter jag provat på att laga detta året. Men en speciell rätt som sticker ut lite extra, är min linguinipasta med olivolja, svamp, aubergine, zucchini, oliver, fetaost och citron. Mmm, har lagat den många gånger i år och den är så enkel att göra, så god, samt vegetarisk! En sån där typiskt god, vegetarisk rätt där man inte saknar köttet.

I Köpenhamn har jag aldrig druckit så mycket öl i hela mitt liv. Jag började faktiskt tycka om det på slutet. Min favorit är nog fortfarande en gammal hederlig Corona med lime.

Och vi frossade i smörrebröd i Köpenhamn. Så gott.

Årets godaste kopp grönt te (som jag inte gjort själv, för seriöst, det bästa jag vet är att göra en kopp Twinings till mig själv hemma på kvällen) är denna från The Wharf i South Bank. Halva upplevelsen är ju hur det presenteras, och jag älskar att dricka te ur fina glas.

När jag är i Sverige vill jag bara äta typisk svensk husmanskost eller en svensk pizza. I Malmö åt jag höggrev på Piccolo Mondo. Det serverades med risotto istället för potatis, och det passade (lite oväntat kanske) riktigt bra ihop.

Men min sjukaste tallrik för året är denna från Restaurang Bellman i Västerås. En favoritrestaurang när jag är hemma hos mamma och pappa. Det var lunchbuffe, och det serverades raggmunk, kycklinggryta, och torsk och potatis. Och jag fick lov att smaka på allt. Självklart blandade jag i lite svensk pizzasallad också. Nästa år måste jag börja göra min egna pizzasallad!

Älskar alla mysiga stunder i Västerås. Här ute på Kajplats 5.

Det mest otroliga det här året, kan vara att jag druckit ett glas vitt vin tillsammans med min MAMMA. Mamma, som hatar vin, lovade att dricka ett glas med mig om jag åt en korv med bröd (hatar ju korv). Hon höll det hon lovade i alla fall. På något konstigt sett blev den där korven med brödet sedan aldrig av… 😉

När jag fyllde år gick jag och min man till Wandsworth Park där vi satt i solen (typ) och hade en mysig picknick med smörgåsar, oliver, frukt, chips och choklad från M&S. Vi spelade även minigolf. Så trevligt.

Jag blir alltid lycklig av mat, men det är sällan jag blir så lycklig som jag blev i Wien av att äta den här goda Wienerschnitzeln! Lade inte märke till vad restaurangen hette (vi satte oss bara på en uteservering) men det var nära Naturhistoriska museet och operateatern.

Jag har lagat många nya maträtter i år: morotsbiffar, smörgåstårta, potatissallad… Men det jag nog lyckades allra bäst med var min egengjorda Sangria. Fy, så gott det blev! Längtar redan till våren, då vi kan sitta ute på terassen, och jag kan göra en Sangria igen. Rekommenderar verkligen att ha i gurka också. Det blev så uppfriskande.

Skål!

Gillar

Kommentarer