2019 RECAP HEM & INREDNING

Jag är så tacksam för det här året i mitt mysiga hem. Jag och min man har bott i vår nuvarande lägenhet i två år nu, men på ett sätt känns det som om det alltid varit vårt hem. Jag, han, lägenheten; vi passar så bra ihop. 😊

Det här året har vi renoverat köket, och det tog ett tag, men resultatet blev värt allt slit. Vi började med att hacka sönder det gamla stengolvet. Det var så tungt, så dammigt, och det tog en hel vecka. Sedan lade min pappa nytt golv åt oss – ett vattentätt, grått trägolv – som vi är så nöjda med.

Min man målade våra skåpluckor gråa för att matcha det nya golvet, och jag fick sedan upp lite hyllor på ena väggen där jag nu förvarar glasburkar med pasta, ris, musli och havregryn. Jag älskar att köksförvaringen blev så mycket bättre efter att vi gjort om lite.

Till sist kaklade min man över köksbänkarna med ett svart kakel som jag verkligen älskar. Det ramar in hela köket så fint. När vår kyl och frys sedan gick sönder, valde vi att även att matcha den med resterande inredning, så allt går i färgerna svart, grått och roseguld.

Är sååå nöjd över vår köksrenovering, som definitivt är den största förändringen hemma hos oss i år. Den andra stora förändringen är väl att marsvinen har blivit våra på heltid, för alltid. Min man bytte jobb, och jag tog då på mig ansvaret för Bailey och Bobbo. Jag älskar de små liven. De är så tama nu, så speciella och gör oss alltid så glada. De trivs också väldigt, väldigt bra hos oss vilket är roligt att se. Jag kanske skämmer bort dem lite för mycket ibland, men sånt är livet (deras liv) ! 😉

Vi fick den här fina skylten av min svärmor i årspresent, när vi firade 2 år som gifta. Jag tycker den är rolig, och den passar så bra in i vårt vardagsrum, på vår vägg med alla bröllopsbilder.

Har haft flera mysiga middagar hemma hos oss det här året. Både spontana takeawaykvällar och mer planerade middagar där jag stått och lagat köttfärsbiffar. Det är aldrig svårt att få till myskänslan i vårt hem. Jag har varit väldigt noga med att välja ut möbler och inredning som gör det lätt att slappna av och bara vara, och jag tycker jag har lyckats så bra. Alla verkar trivas bra hemma hos oss, och ibland har jag svårt att gå utanför dörren och lämna mitt hem haha.

När jag fyllde år fick jag jätteroliga flamingos av mamma och pappa, som är solcellsdrivna. Jag hade de ute på terassen i somras, och de var så fina. Både på dagen när de inte lyste (de passade så bra under våra palmträd), och sedan på kvällen när de lyste upp hela terassen.

Vi har använt terassen väl under våren och sommaren. Älskar att sitta där ute i solen med något gott att dricka. Som här; jag tog vara på de sista soltimmarna innan hösten kom, och unnade mig ett glas mousserade rosé. Tror jag försökte läsa en bok också, men det brukar aldrig gå så bra. Jag har inte tålamod nog till det.

I början av sommaren planterade jag en massa blommor på terassen, och den här vita silverbusken var min favorit. Jag placerade den ganska nära stupröret som jag då inte visste var blockerat. Jag funderade varför det alltid var så mycket vatten i krukan, men kom inte på vad som var fel innan det var försent. Varje gång det regnade, sprutade det ner vatten från stupröret rakt ner i krukan. Och den lilla, fina blomman drunknade tyvärr 💔

Äntligen fick jag hem “min” spegel från mormors hus. Har haft ögonen på den här spegeln i över 10 år, och nu är den min. Nu hänger den på väggen i vår hall. Sorry mormor, men hon har så mycket annat fint att jag är säker på att hon glömt bort den här spegeln redan.

Till sist är det ju inte bara jag som pysslat hemma. Min bror har också uppdaterat sin lägenhet med nya möbler och ny inredning. Så roligt att vi köpte lägenhet ungefär samtidigt, och har därför kunnat gå igenom inflyttnings/renoveringsresorna tillsammans. När han fyllde år köpte jag en jordglob till honom, med en inbyggd lampa. Ju större befolkning, desto starkare lyser städerna. Det här är en en av de vackraste bilderna jag sett i år.

Gillar

Kommentarer