2015 RESUMÉ: ETT ANNORLUNDA LIV

Medan jag väntar in min semester, kör jag på en till årsresumé! Den här gången för år 2015.

Januari 2015

Året började hemma hos mamma och pappa i Sverige. Min pappa byggde Kokpunkten i Västerås, och jag kommer ihåg att min man verkligen ville dit. Så min pappa och min man gick dit en dag, medan jag och mamma tog en shoppingrunda på stan istället. Vi möttes sedan upp på Vita Elefanten där vi åt middag. Vita Elefanten var en mysig kinarestaurang i Västerås, som tyvärr stängde igen for ett par år sedan. Kommer i alla fall ihåg att det var en bra start på året, innan vi sedan flög tillbaka till England.

Jag bodde tillsammans med min man, hemma hos hans föräldrar på den tiden, och livet såg verkligen annorlunda ut. Nu hoppar jag på ett plan mellan Sverige och England, och känner att båda länderna är hemma. Men på den tiden ägde jag inget hem, och både jag och min man befann oss precis i början av våra karriärer. För att spara pengar till en egen lägenhet bodde vi alltså hos mina svärföräldrar i ett år.

Jag jobbade som Marknadsföringsassistent/kontorsassistent, och tog mig till och från jobbet genom att åka buss varje dag. Min lön var inte den bästa, men eftersom jag inte hade några boendekostnader, kunde jag spara £1000 i månaden i alla fall (vilket var typ 80% av min lön!) Mitt största mål för året var definitivt att fixa en egen lägenhet, så fokuset låg verkligen på att spara så mycket pengar vi bara kunde.

Februari 2015

Min man jobbade som trädgårdsmästare under den här tidsperioden. Han tog universitetsexamen sommaren 2014, och sedan dess hade han arbetat som trädgårdsmästare medan han tänkte på nästa steg i livet. Februari var dock en svår månad, eftersom det var kallt ute och väldigt få kunder. För att tjäna mer pengar, fixade jag ett temporärt jobb åt honom på mitt jobb. De behövde en dataassistent/delivery driver under 3 veckor, och min man var perfekt för jobbet.

Det var ganska mysigt att åka till kontoret tillsammans, äta lunch tillsammans och åka hem tillsammans. På Alla Hjärtans Dag hittade jag till och med en ros på mitt skrivbord – från honom. Haha.

Höjdpunkten i februari månad var nog att pappa kom till London. Om jag inte minns fel, så var det nog första gången han träffade mina svärföräldrar, samt min mans bröder. Vi var hemma hos svärföräldrarna och tittade på en fotbollsmatch på TV, innan jag, min man och min pappa åkte till Smith & Western och åt middag. Smith & Western är en restaurang med vilda västern-tema, mitt uppe på Box Hill i vackra Surrey.

Mars 2015

Jag och min man jobbade på, tjänade pengar, och sparade så mycket pengar vi bara kunde till vår framtida lägenhet. Dock unnade jag mig också ett frisörbesök, och blekte håret isblont. När jag ser dessa bilder på mig själv vill jag vara isblond igen…

April 2015

Påsken kom, och jag åkte hem till Sverige. Vi firade påskhelgen både hos farmor med släkten, och hos mormor och morfar med släkten. Mormor och morfar hade alltid matchande skjortor på sig vid jul och påsk. Det var så gulligt.

Åh, våra family get togethers var alltid så mysiga, och mormors påskmat ska jag inte ens nämna… Det finns ingen som lagar så god mat som min mormor! Hur mycket saknar jag inte hennes köttbullar och svampomelett just nu!

När jag sedan kom tillbaka till England och mina svärföräldrar efter en vecka hemma i Sverige, kände jag ett ännu större sug efter min egna lägenhet. Varje dag drömde jag om att få laga min egna mat i mitt egna kök, få inreda min lägenhet, ha ett eget badrum och inte bo ihop med fyra andra… Jag bestämde mig därför för att spara ännu mer pengar, och jag började gå till och från jobbet istället för att ta bussen. Det blev en 40 minuters promenad till jobbet på morgonen, och lika långt hem, och alla undrade varför jag gjorde det. Det kostade ju bara £3 om dagen att ta bussen. Men £3 om dagen, blev £63 i månaden, och när man är så inne i att uppnå ett stort ekonomiskt mål, betyder varje litet steg i rätt riktning så mycket. Vad gjorde mina promenader (ibland i regn och storm) kortsiktigt, när det långsiktigt betydde att jag skulle få den där egna lägenheten som jag drömde om tillsammans med min man?

Gillar

Kommentarer