2014 RESUMÉ: MIN BRUNASTE SOMMAR

Maj 2014

I maj jobbade jag på det tråkiga säljjobbet igen (jag fick ju lov att finansera mitt liv somehow), och samtidigt tog jag mig igenom en lång arbetsintervjuprocess för ett sommarvikariat inom fotografi och marknadsföring. Efter tre intervjuer och tester så var det bara jag och en man 35-40 år kvar. Sista dagen blev vi intervjuade samtidigt, och jag kommer ihåg hur den här mannen tittade på mig som om han redan hade “vunnit.” Jag vet att åldersdiskriminering är förbjudet, men det måste seriöst varit anledningen till varför jag hade lyckats tagit mig långt i många interjvuer, men alltid snubblat på målsnöret. Alla vill anställa personer som är över 30 år, med många års arbetslivserfarenhet. Så är det bara. Den har mannen fick alltså jobbet och jag var tillbaka på ruta ett. Igen.

Juni 2014

Jag bestämde mig för att ha en härlig sommar, det förtjänade jag. Så jag sade upp mig från jobbet, och lovade mig själv att aldrig komma tillbaka. Nästa gång jag jobbar ska det vara i England, och jag ska bo ihop med min man. Vem var jag som trodde att jag kunde passa in i Sveriges samhälle, efter så många år som “utstött?” Att först gå på IB och sedan universitetet i ett annat land, gjorde ju inte direkt att jag kände att jag passade in längre. Nej, jag ville bara därifrån. Sverige var alldeles för litet för mig, mina mål och mina drömmar. Dessutom fanns det knappt några vänner kvar där – alla hade verkligen flyttat utomlands.

I början av juni tog min bror studenten, och det var nog nästan roligare än min egna student! Det betydde ju lite mer för honom än vad det gjorde för mig. Kände mig som en stolt syster, men också väldigt gammal, när jag fick uppleva min lillebror ta studenten och dricka alkohol inför vara föräldrar för första gången haha. Vi tillbringade dagen hemma hos min faster, där vi firade min bror (eftersom hon bor nere på stan). Tittade självklart även på när han åkte flak. Det var en trevlig dag.

I mitten av juni hade jag en random telefonintervju med ett företag i London. Jag hade haft så många intervjuer vid det här laget att jag inte ens pratade om dem längre. Jag var verkligen inte alls beredd på att de skulle ge mig ett jobb, där och då, men innan jag visste ordet av det, så ville de anställa mig.

Det var bara för mig att boka en flygbiljett i juli för att åka dit, provjobba och signera kontrakt! Jag hade svårt att bli glad för saker på den tiden, och jag ville inte ta ut lyckan i förskott. Jag hoppades såklart på att jag skulle gilla arbetet, att det skulle ta mig någonstans, och att jag äntligen skulle få börja bygga på en riktig framtid tillsammans med min man. Men jag var samtidigt realistisk, och det har hade verkligen inte varit mitt “turår” hittills. Jag vågade knappt hoppas på någonting.

Juli 2014

I slutet av juni kom min man till Sverige för att spela ölfotboll. Vi firade sedan min födelsedag i början av juli, och jag fick en kryssning av mina föräldrar i födelsedagspresent. Så igen åkte vi ut på havet, för andra gången i år (den har gången i 24h). Vi hängde mest på deck i solen och drack cocktails i barerna, och jag kommer också ihåg att jag blev väldigt sjösjuk när vi skulle sova. Kunde knappt sova på hela natten för jag var så yr i huvudet. Varje våg kändes i hela kroppen. Usch.

Alltså kryssningar är inte alls min grej 😂 men jag hade såklart samtidigt riktigt trevligt med familjen.

I mitten av juli reste jag till England för att arbeta på mitt nya jobb i en vecka. Det var en prov/upplärningsvecka. Jag trivdes redan efter första veckan, men samtidigt hade jag inte arbetat heltid på ett bra tag. Jag var inte van vid att så mycket av dagarna upptogs av jobb. Det var konstigt att man ena månaden kunde känna sig deppig för att man inte hade ett jobb, och månaden efter känna sig deppig för att man hade ett jobb som tog all, verkligen ALL tid… Det fanns inget mellanting i livet.

Jag lyckades i alla fall passa in min jobbarvecka med min mans universitetsexamen. Äntligen (tyckte både han och jag) tog han examen! Nu var vi båda riktigt vuxna och redo för nästa kapitel i våra liv.

Efter det njöt jag av mina sista sommarveckor i Sverige innan mitt jobb började på riktigt i slutet av augusti. Det var så mycket enklare att njuta av att vara ledig när man visste att man hade signaret ett kontrakt, och hade ett heltidsjobb som väntade runt hörnet. Jag skulle tjäna en jämn månadslön. Bara det gjorde mig glad. Hösten var plötsligt sååå spännande.

Det var någon gång i slutet av juli som jag och min man bestämde oss för att flytta in hos hans föräldrar. Alltså, han ville flytta hem efter universitetet för att spara pengar, och ville att jag skulle flytta med honom. På det viset kunde ju jag också spara väldigt mycket pengar. Hyrorna i London är ju inte att leka med, och vi hade redan då som mål att en dag äga vårt egna hem. Tillsammans. Den målbilden var så stark i mitt huvud att jag var beredd att göra vad som helst för att uppfylla den; inklusive bo med hans familj i deras lilla hus i flera månader… Min man började arbeta som trädgårdsmästare, och vi började genast spara pengar.

Augusti 2014

I början av augusti åkte jag till Spanien med min man man och hans familj i en vecka. Vi bodde i en liten ort som hette Xabia (Javea) vid kusten mellan Alicante och Valencia. Jag såg väldigt mycket fram emot den här semestern, eftersom förra årets resa blev så lyckad. Villan som min svärfar hade hyrt var dock inte lika magisk som den i Grekland, och det fanns inte speciellt mycket att varken göra eller se i Xabia…

Vi hängde mycket vid poolen, men åkte även upp till Valencia en dag, och det var defintivt höjdpunkten på hela resan. Vilken härlig stad! Vi shoppade, åt riktig spansk Tapas på en uteservering i solen, och gick bara runt och tittade på alla fina byggnader… Jag har sagt det förut och jag säger det igen; Valencia är som ett renare, lyxigare Barcelona. En stad som verkligen är värd ett (eller flera) besök!

Efter spanien började jag på mitt nya jobb på riktigt. Det första som hände var att jag fick sätta upp en fotograferingsstudio, så vi alla kunde ta personalbilder till den nya hemsidan som jag skulle framställa. Jag var så sjukt brun på den bilden efter min lediga sommar i solen. Jag har nog aldrig varit så brun i hela mitt liv.

Efter det började jag genast lära känna företaget, skriva marknadsföringsstrategier samt arbeta med den nya hemsidan. Jag gillade mitt arbete, men tyckte samtidigt dagarna var väldigt långa. Att gå från ingenting till heltid efter en fantastisk sommar, var en stor omställning

Gillar

Kommentarer