2011 RESUMÉ: SOMMARLOV

Maj 2011

Den sista dagen innan min resa tillbaka till Portsmouth, kommer jag ihåg att jag tog med min vovve till fårhagen, och vi stannade till där ett tag för att titta på utsläppet av fåren. Så mysigt. Jag hade lite ångest över att lämna Sverige igen (jag trivdes fortfarande mycket bättre i Sverige), och när jag kom tillbaka till universitetet var det direkt dags för exams igen. Veckor jag knappt kommer ihåg.

Sedan kom min vän från London och hälsade på ett par dagar. Vi firade att vi båda var klara med första året på universitetet. Det hade gått snabbt, väldigt snabbt, och när jag tänkte tillbaka var det bara en suddig dimma av föreläsningar, seminarier, plugg, utgångar, brandlarm klockan 3 på natten, strandhäng, och veckor i Sverige som kändes som om jag fortfarande bodde där. Som fick mig att sakna gymnasiet.

Nu har jag ju specifikt letat upp de här minnena genom min gamla blogg och diverse USB minnen, men om någon skulle fråga mig om jag saknar/har mer minnen från universitetet eller gymnasiet, så är det definitivt gymnasiet jag kommer ihåg allra bäst. Som jag både älskar och saknar mer.

Juni 2011

I början av juni var det dags att flytta ut ur studentboendet. Jag tog den här bilden när jag redan hade börjat packa ihop mitt rum, men jag ville ha ett minne över hur det såg ut. Kom knappt ihåg hur tråkigt det såg ut innan jag hittade den här bilden. Inte konstigt att jag inte trivdes särskilt bra 😉

I alla fall så tänker man inte på hur mycket prylar och kläder man samlar på sig under ett år. Det var i alla fall alldeles för mycket för mig att ta med på planet, så jag fick hyra ett storage room i Portsmouth tills jag visste om jag kunde flytta in allt i mitt nya hem, eller om jag skulle få pappas hjälp att ta hem allt till Sverige senare under sommaren.

Innan jag begav mig hem till Sverige, besökte jag sedan min vän i London igen, och vi gick på ett togaparty med hennes vänner.

Väl i Sverige bestämde jag mig för att jobba lite under sommaren, i samma klädbutik där jag sommarjobbat tidigare, och även under påsken. De var riktigt bra arbetsgivare som alltid lät mig bestämma själv hur mycket jag ville jobba. Ena veckan kunde jag arbeta måndag–fredag 9-6. En annan vecka endast på helgen. Ville jag öppna och jobba 9-14 fick jag det, eller stänga 15-20. Under hela första året på universitetet försörjde jag mig själv på mina egna sparpengar. Något jag fortfarande är väldigt stolt över. Är också så glad att jag sedan fick ta ett lån av mormor och morfar de två sista åren (vilkoret var att betala för mig själv hela första året). Jag har idag inga studieskulder, vilket jag vet är väldigt ovanligt, och så, så skönt.

I juni var jag även på min brors årskurs 9 avslutning, samt min väns student. Hon gick året under mig på IB, och det kändes helt sjukt att vara där och fira studenten ett helt år senare (efter min egna student). Tiden gick så fort, och nu hade jag verkligen ingen mer anledning att komma tillbaka till S:t Eskils. Sorligt. Jag ville fortfarande inte riktigt släppa taget om gymnasiet.

Juli 2011

I början av juli fyllde jag 20 år, och pappa väckte mig på min födelsedag genom att smälla till mig med en kall, rosa champagneflaska! 😂 På dagen firade släkten mig, och på kvällen gick jag sedan ut med några vänner i Västerås. Det var ju inte varje dag man fyller 20!

Jag var nöjd med att bara hänga på Pluto, men eftersom min väns vän var 25, ville han absolut ta oss in på nattklubbarna med 25-årsgräns. Så största delen av kvällen tillbringade vi med att dricka cocktails inne på Cirkus. Det var en trevlig födelsedag.

Ett par dagar senare var jag även på min väns 20-årsfest. En riktigt trevlig hemmafest i Köping. Vad mycket vänner man hade på den tiden då man hade TID i sitt liv!

I slutet av juli reste jag, min pappa och min pappas vän till England för att hämta hem mina väskor som fortfarande befann sig i ett dyrt storage room. Jag och mina nya housemates skulle inte få tillgång till det nya huset forrän slutet av september, så det var lika bra att ta hem allt. Vi var inte i Portsmouth speciellt länge, utan tillbringade dagarna i London istället. Men vi var i Portsmouth tillräckligt länge för att min pappa skulle träffa en man som ville sälja hela Portsmouth Football Club till honom 😂 Klubben hade stora ekonomiska problem på den tiden, och det lyste verkligen i pappas ögon vid enbart tanken att han kunde äga en fotbollsklubb i England… Men nej, det var fortfarande en sjuk summa (såklart) 😂

Vi bodde hos pappas vänner som hade ett B&B i West Brompton, och hängde kring Stamford Bridge. Pappa visade oss Fulham Palace Cemetary för första gången, och det var en kuslig plats. Så tyst, så stilla, flygande ekorrar överallt, och gravar från 1700-talet som halvt hade vickat.

Augusti 2011

I början av augusti var jag ute och shoppade, och köpte ett par jeans i strl 29 på Gina Tricot. Jag provade dessa jeans, och de satt perfekt på mig. Efter år av att ha känt mig “för smal”, hade jag gått upp 5-6kg under första året på universitetet, och knappt några byxor eller shorts passade mig längre. Alla kilon hade satt sig runt mage, rumpa och lår. Nu i efterhand var det ju dålig mat, stress och mycket alkohol som var resultatet av min viktuppgång, men just då var jag bara nöjd med livet. Tills jag kom till kassan på Gina Tricot och butiksbiträdet ifrågasatte mitt val av storlek på jeansen. “Du är ju sååå smal. Är du säker att du har storlek 29? Jag blev så arg, tappade det totalt, och skrek på henne att man kommenterar inte personers vikt/utseende. Ditt jobb är att ta betalt. Tror jag till och med frågade om hon skulle följa med in i provrummet och titta hur perfekt jeansen satt på mig? 😂 Synd att jag älskade jeansen så mycket, annars hade jag nog slängt de i ansiktet på henne och gått därifrån. Så om du arbetade på Gina Tricot på Tuna Park i Eskilstuna i augusti 2011, hade kort blont hår och svarta glasögon (typ 30-35 år?) – Skäms på dig!

I mitten av augusti bestämde jag mig för att sluta jobba för den här sommaren, och vara ledig de sista fyra veckorna på mitt sommarlov. Jag och en vän började en ny tradition, vilket var att luncha på Cornetto i Västerås. De hade de bästa salladerna i hela stan! Till salladen fick man alltid en LOKA, och jag hade så svårt för det i början. Men det var samtidigt där jag lärde mig att dricka bubbelvatten. Efter ett par gånger började jag tycka om det, på riktigt. Nu finns det ju inget mer uppfriskare än en kall LOKA när man är törstig! Jag kommer också ihåg dessa härliga B&J kiosker, som de hade i stadsparken och på Östermälarstrand, med smaker som inte fanns i butik. Typ Raspberry Brownie. Mmm, sommar i Sverige <3

Gillar

Kommentarer