2011 RESUMÉ: GAMLA VÄNNER PÅ BESÖK

Januari 2011

2011 började med att jag skrev mina första exams på universitetet. Jag var fortfarande inne i “IB mode”, så det gick väldigt bra för mig. Efter mina exams åkte jag hem till Sverige i ett par veckor, innan den nya terminen började. Hur mycket fritid hade man inte på den tiden?! Tid jag kunde tillbringa med min underbara vovve <3

Innan jag åkte hem, direkt efter mina exams, tillbrigade jag först en dag i London hos en vän som gick på Queen Mary University i London. Jag gillade att hänga där hos henne. Till skillnad från mig, gick hon på ett campus-based universitetet, vilket betydde att allting fanns precis utanför hennes dörr. Vi kunde gå ut, och 5min efter att vi lämnat klubben vara hemma, medan jag var van med taxis och att allt låg lite längre bort. Det var bekvämt, roligt och dessutom mycket närmre för mig att ta mig till flygplatsen därifrån. Det blev därför en trevlig vana att hänga hos henne innan jag skulle hem till Sverige.

Februari 2011

Den nya terminen började den första februari, och fastän jag var taggad var jag också trött på samma gång. Jag hade ju mina vänner i andra studentboenden, och jag kände väl lite att jag var mer än redo att flytta ihop med dem nu, och lämna studentboendet bakom mig. Hur tråkigt var det inte att betala för att tvätta sina kläder, i ett tvättrum man delade med så många andra? Eller att alltid äta frukost och middag på bestämda tider? Jag vet att jag hade det ganska lyxigt i jämförelse med många andra, men ändå. Jag var alltid så redo för nästa steg i livet att jag ibland bara inte hade tålamod att njuta av nuet.

Min motivation höjdes mycket av att jag och mina fyra bästa tjejkompisar hittade ett hus tillsammans, och skrev på papprena direkt under första visningen. Vi skulle få flytta ihop till hösten. Så kul! Dessutom kom våren TIDIGT. Vi hängde på stranden redan i mitten av februari (tro det eller ej, men bilden nedan är tagen den 16 februari 2011).

Vi fick också tillbaka våra examresultat, och jag fick högst betyg i marketing av hela min årskurs. 87%.

När jag ville få en svensk stund för mig själv tittade jag på Solsidan på datorn och Big Brother. Tills min dator dog dvs, och jag fick vara utan i en hel vecka! Alltså det var på tiden man inte använde internet i mobilen som man gör idag. Hade ingenting som kunde underhålla mig i mitt studentrum när datorn inte fungerade, så jag hängde mycket i bibliotekets datorsal på dagarna och började gå ut mer på kvällarna igen.

Mars 2011

I mars kom en vän från gymnasiet och hälsade på mig. Jag fick visa henne mitt Portsmouth, och vi hade ett par riktigt trevliga dagar tillsammans. Ett specifikt minne, som jag aldrig kommer glömma, var en dag då det var storm ute. Och då menar jag verkligen storm, på gränsen till orkan. Röda flaggor sattes upp på stranden och vid hamnen, och vissa vägar spärrades av. Jag bodde ju i ett rum som vätte mot havet, och när det blåste som hårdast var mina gardiner nästan helt vågrätta, fastän fönstret var stängt. Det var ett sådant tryck på fönstret att jag var förvånad att de aldrig blåste in. I alla fall, så trotsade jag och min vän stormen och begav oss mot stranden. Vi kunde inte gå på själva stranden, men på en gångväg alldeles bredvid, som är lite upphöjd från stranden och vattnet. Vågorna blåste dock in över bron(!!), och vi fick vända. Men inte innan vi sprungit fram och tillbaka, och “lekt” med vågorna. Var tog den videon vägen? Vi filmande nämligen när vi sprang på bron och försökte undvika vågorna. Så blåsigt, så kallt, ganska farligt egentligen, men så kul! Vi värmde sedan upp oss inne på Starbucks.

Ett par veckor senare kom ännu en vän från gymnasiet och hälsade på mig. Jag visade även henne runt i Portsmouh, vi shoppade och gick ut och festade med mina vänner. Hon hade flyttat till Norge, och jag kommer ihåg att hon lärde mig (och alla andra) norska. Det var också supertrevligt att ha henne där, och hon tyckte tydligen detsamma eftersom hon bara någon månad senare skickade in en universitetsansökan till mitt universitet. De kommande två åren gick vi sedan på samma universitet, och det var riktigt roligt. Jag lärde kanna dubbelt så många människor tack vare henne (vänner jag har kvar än idag), och hon är dessutom anledningen till att jag träffade min man <3

Det blev påsklov, och jag flög hem till Sverige tillsammans med min vän. Det var så underbart att inte flyga ensam för en gångs skull. Har alltid tyckt det varit så tråkigt att resa ensam. Nuförtiden är jag ju väldigt van, så det gör mig ingenting, men då var allt fortfarande ganska nytt för mig. Hittade verkligen inte alls lika bra i London, eller i England överlag. Man var inte lika självsäker i England helt enkelt.

Tog den här bilden innan jag lämnade mitt Rees Hall (studentboendet) för en månads(!!) påsklov.

April 2011

Hela april var jag hemma i Sverige. Jag tillbringade dagarna med att plugga, hänga med familj och vänner, samt att jag jobbade en utav veckorna. Jag försökte ta vara på tiden i Sverige på bästa sätt helt enkelt. Tyvärr verkar jag inte ha kvar några bilder från den månaden överhuvudtaget, eller så knäppte jag inga.

Gillar

Kommentarer