2011 RESUMÉ: ATT FESTA BLAND MÖSS

September 2011

I början av september var det fortfarande varmt och somrigt i Svedala. Jag fortsatte att hänga mycket på Östermälarstrand, på stan eller bara hemma hos mamma och pappa vid poolen. Det kanske därför inte var så konstigt att jag inte direkt såg fram emot ett nytt år i Portsmouth. Inte efter den underbara sommaren jag haft. Jag ville aldrig att den sommaren skulle ta slut!

Köket/vardagsrummet i vårt studenthus.

Men samtidigt skulle min vän börja på samma universitet som mig, jag skulle flytta in i ett hus med mina vänner, och det var mycket att se fram emot med ett nytt läsar. Jag kommer ihåg hur jag kom “hem” till det nya huset efter en lång resdag, och det var mysigt att bara bli mött av mina vänner, istället för att komma hem till ett tomt studentrum. Vi slängde oss direkt in i freshers week och festade på rejält, varje dag.

Samtidigt som jag älskade alla utgångar (och house parties som vi hade under andra året), ville jag såklart även briljera på min utbildning. Jag gick därför med i Portsmouth University Business Society som Enterprise Director (jag trodde jag visste allt om företagande fastän jag aldrig ägt mitt egna företag 😎) och var med och bildade Portsmouth University Scandinavian Society, där jag utsåg mig själv till Treasurer.

Jag tog på mig mycket ansvar på kort tid, samtidigt som jag festade MYCKET. Mycket mer än första året faktiskt. Andra året var mitt år <3

Oktober 2011

På universitetet gick allt bra, och jag kände mig motiverad igen. Jag läste bland annat Managing Business Relations, Finance och Innovation Management, vilket jag tyckte var riktigt intressant. Genom Business Society träffade jag också många nya människor, och speciellt en kille som jag gillade att festa med lite extra. Det var inte min man, så vi skippar kanske any further details 😉

Hemma i huset var allt frid och fröjd den första tiden. Dvs tills vi hittade de första mössen, och alla började anklaga varandra för att lämna smulor kvar på köksbänken, inte ta ut soporna etc. och på så sätt vara ansvariga för att vi hela tiden fick nya möss inne. Jag måste medge att jag tyckte det var “gulligt” när jag och min housemate hittade den första lilla musen under kylskåpet. Det var en lördagskväll, och vi tittade på X factor på TV. Vi gav den lilla musen ost, jag filmade när den kom fram och åt, och lade upp videon på facebook. Det blev inte populärt bland mina andra housemates kan jag säga 😂

Stämningen i huset blev riktigt dålig pga av våra mössproblem, och jag tillbringade mycket tid hos min svenska vän i Rees Hall. Studentboendet jag lämnade året innan blev alltså helt plötsligt väldigt lockande igen.

November 2011

November kantades av fester, universitetsstudier och mice exterminators. Efter vi trott i en månad att mössen kom utifrån, och fram bakom tvättmaskinen, fick vi redo på att de föddes och bodde på vinden. Mysigt. Jag kommer ihåg att vi levde med skålar med blått råttgift i varje rum i flera månader tills de professionella “utrotarna” sa att “ni bor i Portsmouth. Ni kan inte räkna med att alla kommer försvinna. De trivs väldigt bra här.” Jo, men tack. Trevligt…

En av höjdpunkterna den här terminen var att pappa kom och hälsade på mig. Han hade med sig julmust till mig, jag fick visa honom runt i Portsmouth, och jag kommer ihåg att vi åt middag på Pizza Express.

December 2011

I början av december lagade jag och mina housemates en traditional England Christmas dinner, och firade jul tillsammans. Vi gav varandra julklappar, lyssnade på julmusik och bara myste i pyjamas hela dagen. Det var riktigt trevligt.

De kommande två veckorna var det mycket inlämningar som skulle in på universitetet, men jag såg samtidigt till att gå på flera julfester. Jag firade bland annat en svensk jul med Scandinavian Society, som var sååå mysig. Kommer ihåg att vi åt köttbullar och drack Rekorderlig cider hemma hos en vän haha. Hon hade dukat upp med jultallrikar, och ljus överrallt. Det var så trevligt.

Sedan var det äntligen dags för jullov, och jag åkte hem till Sverige för att fira jul traditionsenligt med familjen. 2011 var ett bra år.

Gillar

Kommentarer