2 februari 2021 - hej mensen

Jag hade som sagt inga förhoppningar om att bli gravid på "första försöket". Jag är ganska säker på att min ägglossning sker på dag 19-20, men vi valde att inte pricka in den. I januari ville vi bara sluta skydda oss, ha sex när vi ville (som vanligt) utan att räkna dagarna, och sen bara se vad som händer eller inte händer. Det närmsta vi kom min ägglossning var därför dag 17. Jag tror det var lite tidigt. Om man verkligen vill göra sitt yttersta för att bli gravid, måste man nog ha sex på själva ägglossningsdagen.

Jag förstod direkt att jag inte var gravid när jag fick mina gamla vanliga fysiska PMS-besvär: Väldigt ömma bröst och en svullen kropp. När jag sedan fick en urinvägsinfektion fick jag lov att ta ett graviditetstest för att få rätt behandling. Det var egentligen alldeles för tidigt att ta ett test, men det visade negativt, och det visste jag väl. Oskyddat sex gav mig alltså en infektion den här månaden - ingen graviditet. Tack 😂

När min mens sedan kom igår, den 1a februari, blev jag alltså inte ett dugg förvånad eller besviken. Allt var som vanligt, och jag hade vetat om att det var så i ett par veckor.

Vi tänker fortsätta att inte skydda oss och se vad som händer. Jag känner inte att jag MÅSTE bli gravid NU, men jag känner mig inte heller rädd för om det skulle ske. Jag är en ganska nyfiken person, och just nu är jag oerhört nyfiken på hur min kropp skulle reagera om jag hade oskyddat sex på självaste ägglossningsdagen, typ dag 20... Så det är mitt mål med februari. Har köpt Clearblues ägglossningstest för att bli mer säker.

Vi låter samtidigt livet gå vidare, som vanligt, och det som händer, det händer. Men jag vill verkligen lära känna min kropp ännu bättre innan jag fyller 30 i sommar. Jag har kommit underfund med att jag inte vill vänta tills jag är 32 för att se hur lätt eller svårt jag har för att bli gravid. Är det något problem, så vill jag hellre veta det nu.

Gillar

Kommentarer