1917

Jag och min man tyckte vi förtjänade ett mid-week break från all jobbstress, och gick på bio i tisdags. Min man valde film och jag valde sittplatser. Det blev krigsfilmen 1917, och vi bokade en soffa. Jag tror inte jag kan gå på bio igen utan att sitta i en soffa; det är så mysigt, bekvämt och man har så mycket plats. Aldrig mer att man behöver ställa sig upp för att någon ska gå förbi.

Vi delade även på en stor popcorn och en stor pepsi, som vi alltid gör. Det är det ultimata bio-snackset enligt oss. Lite skillnad från hur man smugglade in godis och dricka från ICA på bion när man var liten, för att allt annat var så dyrt haha. Idag är £8 för en stor popcorn och en stor pepsi inte en lika stor deal.

Nu till filmen: jag vet inte när min man lät mig välja film senast, men han får gärna välja film fler gånger. Joker var en film jag inte själv skulle valt att se (inte min genre) men jag gillade den i höstas. Jag hade inte valt 1917 heller. Vem hade liksom kunnat ana att jag skulle tycka om en krigsfilm så här mycket?! Den var verkligen otroligt bra! Jag älskar filmer - och serier med för den delen - som är filmade i endast ett fåtal sekvenser, så man upplever att man är där med karaktärerna på plats. Det känns så verkligt, och att det är verklighetstroget gör det bara mer spännande. Jag blev väldigt imponerad över hur bra den här filmen regisserats. Riktigt bra skådespare också.

Min man hade dessutom bokat en deluxe impact screening, vilket betyder att ljudet i biosalongen kom från golvet, taket, väggarna... Att titta på en film från första världskriget och golvet vibrerar när någon skjuter, gjorde ju allting om möjligt bara ännu mer verkligt. En liten spoiler - men en återkommande dröm/mardröm jag har är att jag ser ett flygplan störta framför mig, och det kommer sedan emot mig, så jag måste försöka springa undan. Usch, vad jag hatar den drömmen. Att därför uppleva min mardröm i ett vaket tillstånd, framför mig på en stor skärm, och med ett vibrerande golv när planet kraschar... Det var en stark scen.

Rekommenderar alla att se den här filmen! Den var så bra! Jag och min man fick även en mysig date night mitt i veckan, vilket alltid uppskattas. Efter jul och nyår vill jag bara hänga med honom hela tiden, och det känns surt att vi måste jobba och vara ifrån varandra så pass mycket. Samtidigt flyger timmarna iväg just nu på jobbet. Jag har precis börjat arbeta på två nya projekt, men det får bli ett annat inlägg.

Gillar