18 februari 2021 - Mitt första ägglossningstest

Jag hade tänkt att vi inte skulle tänka så mycket på barn, graviditet och allt det där i början av året. Men nyfikenheten har tagit över just nu - kanske för att det inte är så mycket annat som händer i livet i lockdown, samt att min menscykel är så lång att jag insett att det här kan ta ett tag. Dessutom upplevs tiden som mycket saktare i lockdown. Jag köpte därför Clearblues ägglossningstest för att se när jag har ägglossning.

Min menscykel är som sagt lång (33-35 dagar), och jag tror mig därför veta att min ägglossning borde ske runt dag 19-20. Jag var ivrig att testa om det stämmer! Clearblues ägglossningskalender här nedan verkade dock tro dag 22-23. Vi får väl se!

Clearblue Advanced är det enda ägglossningstestet som visar 4 fertila dagar. Istället för att enbart pricka in de 48h då man är som mest fertil, visar detta test även 48h innan. Därför ska man börja med det här testet några dagar innan man tror att ägglossningen kommer ske. Jag började därför testa mig i förrgår, på dag 16.

Som stickan nedan visar, var jag inte fertil på dag 16. De dagar som kändes spännande och risky förra månaden, kanske alltså inte alls var speciellt risky så här i efterhand.

Jag bestämde mig sedan för att hoppa över att testa mig på dag 17 och 18. Enligt testet var jag ju i alla fall minst tre dagar ifrån ägglossning. Dumt att slösa på stickor och få upp förväntningarna. Jag är så tävlingsinriktad, och direkt när jag tog upp den digitala applikatorn ur förpackningen började tävlingen med mig själv att få fram en liten smiley på displayen... Aahh.

Imorgon ska jag testa mig igen. Då tycker man att något borde ha hänt. Att jag ska få upp en blinkande smiley på skärmen som visar att min fertilitet har höjts och att jag närmar mig ägglossning. Samtidigt är jag mer förberedd på en till rund, tom cirkel... I förrgår tog jag nämligen inte enbart mitt första ägglossningtest, utan mina bröst började även ömma, vilket brukar vara början på min PMS och ett tecken på att jag inte är gravid.... Väldigt tidigt, väldigt förvirrande, I know.

Kroppen känns i obalans, och jag försöker att inte tänka att något är fel. Jag gick på antibiotika för en månad sedan, så min cykel kan ha rubbats denna månad. Eller kanske tar jag ett test om några dagar som bevisar min ägglossning. Vem vet? Det enda jag vet just nu är att jag inte vet någonting.

Gillar

Kommentarer