15 december 2020 - vitamintillskott

Instead of focusing on solving your whole life, focus on additing additional good things to your life. One at a time. Let the pile of good things grow.

Min man har tjatat på mig om att han vill ha barn ett tag nu. Vi har varit gifta i 3 1/2 år, och det som har hindrat oss från att försöka tidigare har till 80% varit mig. Jag älskar rushen jag får av att arbeta hårt och se den där bonusen komma in på mitt konto i slutet av året. Jag har lyckats att öka min bonus rejält varje år, och det är jag stolt över. Att arbeta och tjäna pengar är något av det bästa jag vet. Att skaffa barn skulle betyda mammaledighet, troligtvis en prestationsdipp under graviditeten, och en stor ekonomisk förlust. Något jag inte varit beredd på tidigare. Jag har alltid sagt att jag vill ha barn en vacker dag, men då ska jag känna att jag är så pass ekonomiskt oberoende att det inte gör speciellt mycket att gå hemma ett år utan lön. Jag vill känna att jag kan ge barnet den bästa ekonomiska starten i livet. Kärleken finns redan här. Vårt barn skulle få växa upp i en väldigt fin och trygg familj, det är jag säker på, och det har jag alltid varit. Långt innan vi gifte oss, visste jag att min man skulle bli den mest fantastiska pappan någonsin.

I alla fall så har jag insett att man aldrig kommer känna sig 100% redo. Jag tror inte den dagen kommer komma då jag vaknar upp och känner att "nuuuuu vill jag barn!" Livets alla pusselbitar kommer aldrig falla ihop till 100%, och det är väl just det som är det fantastiska med livet - resan mot att försöka få ihop allt, jobba på sig själv och det man vill uppnå - inte destinationen i sig själv (om det ens finns en slutdestination förutom döden...). De senaste månaderna har jag dock tänkt mer och mer på det här med barn. Jag gav mig själv en deadline att göra ett val i slutet av 2020; jag måste bestämma mig om jag vill fylla 30 i sommar utan att ens ha försökt att blivit gravid. Jag vill ju inte ångra någonting i framtiden.

Jag har kommit fram till slutsatsen att det är dags att sluta skydda oss och se vad som händer. Det är så skrämmande, men samtidigt det som känns rätt just nu. Innerst inne. Så idag den 15e december 2020, börjar jag äta vitamintillskott för kvinnor som vill bli gravida. Dessa innehåller allt möjligt för att förbereda kroppen på en hälsosam graviditet, och de ska helst intas 1-3 månader innan en graviditet.

Precis när jag ska börja ta min första tablett - och jag faktiskt äntligen känner mig någorlunda redo att börja den här resan - så tvekar istället min man. "Kanske du ska vänta några månader... Allt är ju så osäkert med Covid, Brexit osv..." Men haha! Det är precis det här jag menar - man kommer aldrig känna att det är 100% dags. Det finns alltid saker att jobba på och världen kommer aldrig vara perfekt. Om det är någonting jag lärt mig det här året så är det att ta vara på de stunderna som är bra. Njuta av de små sakerna i livet, och som citatet ovan säger; "Focus on adding one additional good thing at the time." Tänk att få utöka vår familj med en liten son eller dotter. En människa som man får se växa upp och bli till en självständig person. En ny familjemedlem, en ny bästa vän och en ny generation att ta över efter oss. Någon som kan läsa den här bloggen, lära sig av mina misstag och bli en bättre version av mig själv (och min man). Call me crazy, men jag känner hur vår son eller dotter väntar på att få träffa oss, och att det kanske är dags nu, mycket snart...

Just idag känner jag mig så säker på saken. Så säker att jag börjar knapra på mina vitamintillskott. Jag har till och med köpt graviditetstest utifall de kommer att behövas i januari, februari, mars, eller någon annan månad nästa år. Jag ser fram emot att påbörja en ny spännande fas i livet 😊

Gillar

Kommentarer