10 höstiga inlägg - en vardag i mitt liv

7. Jag skriver ner allting som händer en vardag i mitt liv.

Så här såg min dag ut ig��r! (Jag skrev det igår, så texten är i nutid)

06:30 - Jag vaknar. Min mans alarm ringer och han går upp. Jag vaknar alltid då, men ligger kvar i sängen och myser i 45min. Är ingen snoozare, så jag brukar inte ställa ett eget alarm. Det bästa med att arbeta hemifrån är nog att kunna ligga kvar i sängen ett tag. Speciellt nu på hösten när det är så mörkt ute.

07:15 - Jag går upp och gör frukost till mig och marsvinen. Min frukost bestod idag av yoghurt med granola, äpple och banan, och ett stort glas vatten till det. Jag delade på äpplet med marsvinen. Till frukost får de alltid en halv deciliter pellets/marsvinsfoder och en stor klump med hö. Plus en bit frukt när jag äter det till frukost.

Billy äter frukost på taket av sitt hus.

07:30 - Klockar in på jobbet. Jag börjar oftast jobba mellan 07:30 och 08:00. Det första jag gjorde imorse var att läsa igenom och svara på nya mejl medan jag åt min frukost. Jag gjorde också upp en plan över vad jag ville åstadkomma idag/en to-do list. Så startar jag arbetsdagen varje dag.

10:00 - Projektmöte. En vanlig dag jobbar jag på från 07:30 till efter 12 då jag tar lunch. Idag hade jag ett projektmöte över Microsoft Teams där vi gick igenom en vår project tracker - var vi är nu, vad vi gjort och vad som måste göras inom den närmsta tiden. Jag har ganska mycket arkitektmanualer som jag ska skriva. Kan erkänna att jag har suttit i tidiga webcam-möten med pyjamasbyxor på mig, men idag var inte en sådan dag.

11:10 - Skriver en golvmanual. Efter mötet börjar jag skriva på en golvmanual. Manualen innehåller bland annat produktinformation (vad för golv som installerats hos mina kunder, färger, mått, locations in the building etc.), och städråd (ska golvet städas manuellt eller med en maskin, och vilka rengöringsmedel ska användas?)

12:10 - Klockar ut för lunch. Idag åt jag fisk, potatismos och hollandaisesås i matlådan (portionen som blev kvar efter gårdagens middag).

Lunchpromenad.

12:30 - Tar en promenad. Jag går ett varv i parken för att få lite luft och motion, medan jag pratar med min mamma på telefon. Jag försöker verkligen hålla på den dagliga motionen. Det är lätt att glömma bort den när man arbetar hemifrån och inte behöver ta sig någonstans. När jag kommer hem lyfter jag även lite vikter och tränar armstyrka. Och diskar.

13:30 - Tillbaka till jobbet. Jag fortsätter skriva på min golvmanual. Läser igenom allting när jag är klar och kontrollerar att jag fått med all viktig information. Sedan laddar jag upp jobbet i vår databas och går över till min nästa task of the day.

15:15 - Gör en kopp grönt te. Det är så gott med en kopp grönt te på eftermiddagen, speciellt när man är inne på de sista timmarna av jobb. Det får mig att hålla motivationen uppe. Jag arbetar nu på ett annat projekt med arkitektritningar. Min arbetsroll som projektledare betyder att jag bollar flera projekt samtidigt, och byter både projekt och arbetsuppgifter ganska ofta. Det är bara när jag skriver manualer som jag kan bli fast på samma sak i flera timmar åt gången.

16:30 - Min arbetsdag börjar lida mot sitt slut. Jag går igenom mina mejl igen, uppdaterar min och min chefs kalender. Skickar iväg lite mer jobb till min assistent (som alltid slutar en timme efter mig), osv. En annan sak jag gillar med att arbeta hemifrån just nu är att stänga ner datorn och jag redan är hemma. Det är så bekvämt.

Kycklinggryta till middag.

16:40 - Lekdags för marsvinen! Jag släpper ut marsvinen på golvet och låter de springa fritt ett tag, samtidigt som jag skär grönsaker till kvällens middag i köket. De älskar att springa runt mig och klätta på mig medan jag gör det haha.

17:00 - Lagar middag. Idag blev det en kycklinggryta med paprika, svamp, ris och en krämig gräddsås till det. Jag lagar många portioner så vi har till lunch och middag även imorgon, fredag.

18:00 - Äter middag. Maten är klar och då äter jag. Är dålig på att äta tillsammans med min man i veckodagarna. Eftersom han alltid kommer hem på olika tider varje dag, så är vi inte så duktiga på att tajma middagen efter hans oregelbundna tider.

Kvällssnacks vid TVn.

19:30 - Soffmys. Min man är hemma, han har ätit, jag har diskat, duschat och satt på mig pyjamas. Vi slog oss ner i soffan med en kopp te och marabous nya cookie dough. Så god! Jag tittade på Real Housewives of Orange County på datorn, medan min man tittade klart på en film han började titta på för några dagar sedan.

21:00- Mer soffmys. Min man skar upp lite melon och vi tittade på några avsnitt av Family Guy. Det tar inte lång tid innan jag har ett marsvin i knät.

22:00 - Läggdags! Det har inte varit den roligaste vardagen att skriva om, men en rättså typisk sådan när största delen av dagen bestått av jobb.

Gillar

Kommentarer