10 höstiga inlägg - en höstdryck

2. Ett höstrecept på mat eller dryck som jag inte kan leva utan under hösten.

På sommaren gillar jag att grilla och äta kall tapas, kall potatissallad och kall cruditees. Så när hösten kommer smygandes är jag mer än redo för att börja stoppa i mig matiga, varma pajer och ugnsgratänger. Men jag har inget speciellt höstrecept när det kommer till mat (som jag kan komma på just nu), som jag inte kan vara utan. När det kommer till dryck finns det dock en dryck jag bara MÅSTE ha vid min sida under alla dessa mörka höstkvällar, och det är såklart grönt te!

Grönt te med ingefära och en skiva färsk citron.

Jag älskar att dricka en kopp grönt te. Det värmer upp en inifrån, samtidigt som det är så himla nyttigt och bra för kroppen. Det tog mig ett tag att vänja mig vid smaken - "grässmaken" som många säger. Men efter ett tag börjar man tycka om det, och det blir snabbt en bra vana. Mitt tips är att dricka grönt te med olika fruktiga smaker. Jag älskar mango, äpple, päron, citron... Och man behöver inte sjuda teet i 5 minuter så att det blir jättestarkt heller - jag brukar ha tepåsen i koppen i ca en minut, det räcker.

Jag tycker i alla fall att grönt te är den perfekta höstdrycken. En kopp du kan mysa dig ner i soffan med, under en filt, medan regnet smattrar på rutorna. Jag klickade faktiskt hem nya (glas)muggar och en tekanna igår kväll som jag ser fram emot att använda nu i höst!

Gillar

Kommentarer