10 höstiga inlägg - en city guide

1. En city guide till min stad. Vilka ställen måste man besöka?

Jag bor i London och här finns det mycket att se kan jag säga! Så jag har valt att ta upp några få ställen som jag gillar att besöka, men det finns ju samtidigt sååå mycket mer att se. Jag kan inte skriva ner allt. Men jag börjar med The Shard.

Om det är någon typiskt "turistig" attraktion man ska besöka i London, så är det The Shard enligt mig. Det slår Buckingham Palace, London Eye, Big Ben och allt det andra med hästlängder. Börja med att besöka The View From The Shard, vilket är utsiktstornet på våning 69. Därifrån får du en fantastiskt 360 graders vy över London. Jag kan se The Shard från parken där jag bor, så jaa, man kan se enda hem till mig i zon 5! Välj en vacker dag dock, när inte halva sharden är täckt av dimma eller låga moln. Då ser man nog ingenting... Bilden ovan tog jag när jag besökte utsiktstornet med min pappa år 2013, precis efter de öppnat faktiskt.

Efter att du tittat ned på London ett tag, åk ner till våning 52 och ta ett glas i The Shard's fantastiska cockailbar GONG. När jag var där senast hade de rainbow cocktails som blinkade i olika färger. Varför inte liksom. Njut sedan av en lunch eller middag på Oblix som ligger på samma våning som baren, eller Aquashard på våning 31. Alltså - the peeerfect London day out!

En 10 minuters promenad från The Shard, mot Tower Bridge, ligger Prosecco House, dit alla Prosecco-älskare måste vallfärda. Det är naturligvis en bar som specialiserar sig på livets goda dryck Prosecco. Vet inte huuuur många olika sorters Prosecco de har där, men mååånga. Mer än du kan dricka på en livstid.

När jag var där med en vän för första gången, så beställde vi även in lite bar snacks; mozzarella och parmaskinka. Så passande tillsammans med Prosecco. Väldigt italienskt. Det är en riktigt trevlig stämning där inne också, med bra housemusik, kunnig och trevlig personal, sköna fåtöljer och fin inredning. På sommaren finns även uteservering.

Inget hösttips, men är man i London i december (eller slutet på november månad) så måste man besöka Regent Street för lite julklappsshopping! Här finns bland annat mina favoritbutiker Tommy Hilgifer och Michael Kors. Eller varför inte bara vandra runt och titta på all fin julbelysning? Defintiivt den vackraste gatan i London precs innan julen.

Sedan jag var liten har jag ju följt med min pappa på fotbollsresor för att se Chelsea spela. Det är riktigt roligt att gå på live-fotboll, inte bara för fotbollsmatchen i sig, utan med allt runtomkring också. Jag måste ju därför rekommendera ett besök till Stamford Bridge!

Här går jag in mot arenan tillsammans med min pappa och bror. Mamma är också med, det är hon som tar fotot. Jag ser fram emot den dagen då jag kan åka dit för att gå på en match igen. Då fotbollsarenorna får börja ta in publik igen. Jag älskar som sagt att titta på fotboll, men jag älskar också området där Stamford Bridge ligger. Fulham och Chelsea är fantastiska områden i London, som också är värda ett (eller flera!) besok. Finns massor med mysiga pubar och restauranger här.

Vill man se mycket av London, men på ett lyxigt och pampigt sätt, så rekommenderar jag att åka på en Thames Dinner Cruise. Man åker alltså båt på Themsen genom London, samtidigt som man blir serverad en 3-rätters middag med underhållning. Du behöver inte vara rädd för att bli sjösjuk, men det är samtidigt roligt när en speed boat åker förbi och gör att båten gungar på ett lite mysigt sätt. Nu är jag ju gift, men jag hade inte tackat nej till en dejt här. Det finns även lunchkryssningar.

Vi åkte den här båten när min man fyllde år för några år sedan. Det serverades pork loins med potatismos till varmrätt. Sååå gott. Och man ser som sagt så mycket av London via Themsen. Big Ben, London Eye, Canary Wharf, Greenwich, O2 Arena, Albert Bridge... Allt. Rekommenderar starkt!

Gillar