10 år som bloggare

... Typ. Jag har ju inte bloggat konstant sedan dess. Det har i alla fall gått 10 år sedan jag skapade min första blogg. Tänk om jag hade fortsatt blogga under alla dessa år, och bloggat seriöst, då kanske jag hade varit dagens Kissie eller Blondinbella? Det hade ju inte varit helt fel med ett bloggimperium, men samtidigt är jag nöjd med det jag gör idag och glad över att jag inte är känd.

Min blogg hette i alla fall Cherryberry av någon konstig, okänd anledning. Cherryberry med 3:or istället för e:n… Det var ju väldigt populärt med alias på den gamla goda tiden, då man absolut inte skulle använda sitt riktiga namn i någonting. Jag har i alla fall hittat de första blogginläggen jag någonsin skrivit. De löd så här, för den som är nyfiken:

2 december 2007: “Hej bloggen! :) Idag är det söndag och jag har mest suttit inne på MSN. Pratade med Sofia i över 2h och hon har precis skaffat en blogg och sa att jag också skulle göra det. Så jag gjorde det! :P Det kan vara kul att skriva lite. Om vad vet jag inte riktigt än, vi får se. Nu ska jag se om Filip är online så vi kan prata om svenskaläxan :) Jag borde faktiskt plugga biologi med…”

2 december 2007: “Hej igen, medan jag väntar på Filip (seg som vaaanligt :P) ville jag bara skriva att högst upp på min önskelista just nu är en POMERANIAN. Jag bara ääälskar dessa fluffiga hundar och jag vill ha en i julklapp tack! Den som köper en till mig är bäst! ;)”

7 december 2007: “Hej!! Idag är det äntligen fredag! :D Älskar fredagar i skolan för alla är så flummiga. Tror det är för vi alla är trötta då, men civicslektionerna kl 2 till halv 4 är ett skämt på fredagar… Ingen gör någonting, läraren är sämst, och idag spenderade jag, Hanna och Mirre mest tid framför spegeln och alla bara pratade och skrattade. :P Älskar min klass, IBP1A! Funderar också på att hoppa av spanskan eftersom jag kämpar bara för att få godkänt just nu… Det tråkiga är att jag då får en 3h håltimme från lunch till civicslektionen på fredagar :/ Vi får se hur jag gör.”

10 december 2007: “Hej min fina blogg :) Jag hoppade av spanskan idag. Det kändes rätt. Saken är den att jag ju älskar språk och speciellt spanska, men jag var inte ärlig när vi valde B-språk... Mitt B-språk på högstadiet var tyska, och spanska var mitt C-språk, men jag hatade tyskan och älskade spanskan :) Trodde jag skulle kunna låtsas att spanska var mitt B-språk men alla andra i min klass kan så mycket mer än jag. De har pluggat 4 år spanska och jag 2... ;/ Jag fixar inte grammatiken så sa hejdå till det idag. Kommer inte behöva språkbetyget ändå så det känns bra! :D Jag har i alla fall lärt mig att jag kanske inte är så bäst på allt som jag själv tror ibland hehe.. :P”

Jag kan inte förstå hur detta var 10 år sedan. Det känns ju fortfarande som endast ett par år tillbaka när jag läser dessa inlägg. Kommer så väl ihåg alla flummiga fredagar på St Eskils, och hur jag hoppade av spanskan för jag försökt läsa ett ämne jag inte var tillräckligt kvalificerad för egentligen. När jag började IB på gymnasiet tyckte jag som alla andra att jag var bäst, smartast och kunde allt. Ett par månader senare och den där muren av stolthet hade raserats, och jag kände för första gången i mitt liv att jag hade svårt i skolan. Det var så himla bra för mig att känna så, för då började jag kämpa på riktigt för att uppnå mina mål. Det var därför det gick så bra för mig i slutändan. Jag slutade vara den som aldrig behövde plugga för ett MVG och blev den som jobbade hårt för att nå dit jag ville. Så ser ju det “riktiga” livet ut också. Man måste jobba hårt för det man vill här i livet, vara ödmjuk och inte ta saker för givet. Jag är så tacksam för allt.

Gillar

Kommentarer