Tja!

I och med att detta är typ en reseblogg/digital resedagbok så har jag inte skrivit sedan jag var i USA.
Men jag slarvade ju lite där på slutet och skrev aldrig färdigt om de sista dagarna. Men shit happens liksom.

Nu sitter jag dock i en bil någonstans utanför Jönköping med destination Stockholm. Alla som känner mig vet att jag älskar Stockholm. Helt fantastisk stad med en vibe som passar mig, skiljer sig enormt från övriga delar av detta skit land. I alla fall så är det jag, Niklas, Oskar, Pappa och Oskars flickvän Cynthia som åker upp.

Huvudsyftet med resan är att besöka min kusins student. Men självklart ska jag passa på och njuta av allt annat fantastiska Stockholm har att erbjuda. Tänkte i alla fall försöka hinna med ett första besök på Mall of Scandinavia. Tror även jag ska försöka trycka in Axwell/\Ingrossos spelning på Summerburst. Dock kommer vi inte gå in isåfall utan vi ser det från kullen utanför.

Skulle inte vilja påstå att en bilresa upp till Stockholm är v det roligare slaget dock. Bara en satans massa skog längs hela resan på över 60 mil... Mer rofylld omgivning finns i mitt tycke om man säger så. Niklas sitter och nämner alla olika sorters träd han ser och mitt svar är enkelt och koncist "ved, papper och investeringar är vad jag ser. Jag kan mycket väl uppskatta en fin natur men skogslivet är fan verkligen inte min grej alltså.
Då uppskattar jag mer en betongdjungel som Stockholm eller New York mer.

Ciao

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Det blev en brutalt tidig morgon när vi skulle av i Fort Lauderdale pga omständigheterna. Det tog sin lilla tid efter en ungefär snarliknande säkerhetskontroll som den dem har på flygplatsen. Jobbigt minst sagt.

Väl inne i USA fick vi tag på ett motell där vi ställde våra väskor och åkte till ett shopping center i väntan på incheckning. Blev en kort runda på ca 2 timmar där vi hann inom Ross och Target.

Jag och mina brödrar bestämde oss att eftersom det fanns tid så checkade vi snabbt in våra rum innan vi satte oss på bussen ut till Sunrise för ännu en chans att se på NHL hockey. Matchen var mellan Florida Panthers och Boston Bruins.
Kan meddela att det var den billigaste bussresan jag någonsin varit med om, va 20kr för en bussresa på 3mil!!!

Wow faktorn och hajpen var nästan lika stor denna gången som första matchen vi var på. Dock spelade inte båda lagen lika bra denna gången och Boston kunde förstörs ett Panthers som haft b2b matcher. Alltså match först 6e sedan 7e. Matchen slutade 0-4 till gästande Bruins.

Innan matchen hann vi inom Sawgrass Mills(ett gigantiskt shopping center) för att Niklas skulle handla på Nike Factory Store. Kan ju lugnt meddela att han rånade dem när han köpte skor som skulle kosta 50$ för 20$ efter både rabatt och utnyttjat ett present kort.

Peace

Likes

Comments

Det var sista dagen på båten och vi nåddes av de tragiska nyheterna om skjutningen på Fort Lauderdales flygplats.
Det är så tråkigt när sådant ska hända. Men det är inte jätte konstigt att det händer, otroligt många som kommer tillbaka från USAs smått maktgalna äventyr med post traumatisk stress som inte tas seriöst nog. Sen hat dem ju sina vapenrättigheter samt att dem till och med får ta med dem i sina resväskor. Det är en gåta för mig.

Jag behöver väll inte direkt beskriva hur sista dagen på öppet hav varit då den sett exakt likadan ut som övriga dagar. Det blev återigen kvällsmat på The Grande.

Kan väll summera kryssningen lite. Dagarna till havs har varit avslappnande och lugna, typ lite chansen att vila upp sig efter inledningen i USA med allt vi gjorde och upplevde. Haiti var ett paradis men lite mer aktiviteter önskades och får ändå ett godkänt betyg. Jamaica var en grand slam som jag bara måste besöka igen och Mexiko var bortsett från Maya ruinerna en fullkomlig flopp som jag helst undviker igen. Hade dock velat besöka Sydamerika istället för mellan Amerika.

Peace

Likes

Comments

Gårdagen blev tidig för att hinna med att se lite av Mexico.
Vi lade till på ön Cozumel utanför Playa del Carmen och Cancun på fastlandet. Vi valde att hyra bil för att hinna se så mycket som möjligt. Jag blev den utvalde föraren och herregud jag tyckte trafiken var galen i USA men i Mexiko delar dem på riktigt ut körkorten i flingpaketen. Det finns knappt trafikljus, inga väglinjer och inga trafikregler överhuvudtaget.

Det första vi gjorde var att köra fel, rakt in i den största slummen jag någonsin skådat. Hälften av husen var byggda av plåt och träd, vägarna var bara grus och folk hade en egen personlig soptipp på trädgården. Det är sådana upplevelser spm får en att tänka efter och vara tacksam för vad man själv har.

När vi väl kom på rätt väg igen återigen körde vi längs med stranden. Inte för att där var så mycket att se. Staden var smutsigare än en allmän toalett för tjackpundare på t-centralen i Stockholm. Och förutom en 2-3 fina stränder var där basically inget alls att se förutom 700 miljarder palmer.
Vi skulle in på en plats med ruiner från Maya folket men pga obefintlig skyltning överallt i staden lyckades vi köra förbi två stycken.

Skyltningen i landet är också total katastrof, allt som oftast hade dem en skylt i samma storlek som en hastighetsskylt precis bakom ett träd där du skulle svänga. Alltså ingen skyltning i förväg överhuvudtaget. Vi körde runt hela ön och mot slutet lyckade jag hitta privat skyltning till en Maya ruin. Kändes helt bisarrt att köra 6km rakt in i en djungel.

Värmen inne i djungel är brutal och luftfuktigheten är så fruktansvärt hög att det är olidligt. Men det bar värt lidandet för att se dessa historiska ruiner från ett folkslag som levt och byggt städer mitt inne i den farliga djungeln. Något som var lite skrämmande är hur dem släpper in dig i en jävla djungel med några små stigar som visar vägen och helt öppet för diverse farliga djur att bara krypa fram. Allt som fanns för att varna var en liten skylt.

Men själva upplevelsen att se ruinerna var en helt fantastisk upplevelse. Men allt som allt är jag långt ifrån imponerad av Mexiko. Det är ett land i total kaos utan någon form av struktur överhuvudtaget och folket som bor där är otroligt otrevliga och spända.

Kvällen spenderades på restaurangen med efterföljande barrunda as per usual.
Detta var sista stoppet på kryssning och nu har vi en dag till havs innan vi lägger till i Fort Lauderdale extremt tidigt på morgonen.

Peace

Likes

Comments

Det kändes lite tråkigt att lämna Jamaica efter bara en dag, finns så mycket mer man hade velat se. Känns som att det får bli en resa till Jamaica någon gång i framtiden. Bara Kenya kvar sen har jag varit på båda mina drömresmål.

Gårdagen var andra dagen som spenderades helt och hållet till sjöss. Proceduren var väldigt lik från första dagen på öppet hav då man snabbt kommit in i någon form av rutin.
Den enda väsentliga skillnaden var väll att jag var uppe vid 8 istället för 10.

Annars var det frukost, bar/pool, lunch, bar/pool och kvällsmat med efterföljande barrunda.

Vi hann dessutom med lite pingis. Tråkigt nog för Niklas och Oskar dominerade jag och vann 13 av 16 set. Gick 7-0 i set mot Niklas och 6-3 mot Oskar. Lyckades även vinna 11 raka set innan första förlusten kom.

Peace

Likes

Comments

Skillnaden på haven märkts verkligen. Istället för ett smått ilsket hav bytandes det ut mot karibiska havets nästan kusligt tysta lugn. Knappt en våg skymtades eller hördes förutom de som skapades av båtens framfart. Första tanken som slog mig när vi sakta gled fram mellan Kuba och Haiti var Pirates of the Caribbean.

En tidig morgon stod dock på agendan, så pass tidigt att till skillnad från när vi lade till i Haiti då vi fick en överblick när vi lade till så låg vi redan i hamn när vi vaknade vid 6 på morgonen.

En snabb frukost och ett klädes ombyte så var vi 45 minuter senare i land på ett av mina två drömresmål, Jamaica.
Vi lade till i Falmouth så det blev lite sightseeing av staden innan vi hoppade på en tour som tog oss ut till Dunn's river falls. Dunn's river falls är ett vattenfall som man tillsammans med en guide får klättra upp för. Riktigt häftig upplevelse var det.

Vi åkte bil i över en timme för att komma dit och färden tog oss till exempel genom Nine Miles i distriktet Saint Ann som är stället där Bob Marley föddes. Man märker snabbt att Bob Marley är en levande legend med nästan guda status på Jamaica. Fattigdomen på Jamaica är verkligen stor och det är jätte tydligt när man rör sig bara en liten bit utanför turistområdena.

Det bästa med Jamaica är nästan deras inställning till livet, i princip aldrig någon negativitet. Det är ja man och no worries till alla problem som kommer deras väg. Verkligen en fascinerande inställning trots alla problem som existerar på ön, tycker dem sätter ett fantastiskt exempel som resten av världen borde ta efter.

Kvällen spenderades precis som övriga kvällar med buffé och barrunda. Nattklubbandet blev av det lite hårdare slaget eftersom näst på schemat står en dag på havet.

Peace

Likes

Comments

Efter en natt där blåsten till tog så pass att det faktiskt gick att notera ombord på båten lade vi igår morse till vid vad som liknade en av öarna i Jurassic Park. Men självklart så var det ju inte det utan istället var det Labadee på Haiti.

Lyckades läsa mig till att just Labadee är ett stort inhägnat område av Haiti som arrenderas ut till Royal Caribbean. Därav märker man inte av den extrema fattigdom som drabbar resterande av landet. Dick är det ju faktiskt lite kul att knappt halva ön är Haiti då andra halvan faktiskt är Dominikanska Republiken.

Men vilket paradis dem skapat där. Pamerna ligger tätt och vattnet är genomskinligt turkost. Inget ställe där aktiviteter direkt frodas utan snarare ett paradis att bara slappna av och ligga på stranden med sin Pina Colada.

Efter en lite dryg halvtimmes pressande i solen insåg jag att David Hellenius lyckats läggs sig vid sidan av oss. Tror det är på grund av min stjärnglans han hamnar vid oss, har lyckats stöta på honom ett antal gånger redan under dessa få dagar.

Allt som allt var Haiti helt ok men det hände alldeles för lite för min smak, nog för att det är skönt att pressa i solen men jag blir så lätt bränd så det hade gärna kunnat vara mer aktiviteter där. Men vyn över ön från båtbalkongen var oslagbar.

Kvällen spenderades återigen med mat på bufférestaurangen och lite barrunda innan nattklubben slog upp sina portar.

Peace!

Likes

Comments

Gårdagen var andra dagen på båten. Vi beställde roomservice frukost kvällen innan. Helt perfekt när man är lite sådär halv död efter nyårsbravaderna. Vi sov iallafall ut ett tag och frukosten blev levererad runt 10.

Spenderade två timmar lite smått döendes på balkongen (svar ja vi hade balkonger på båten) i en solstol med en massa vatten. Runt lunch gick jag upp och käkade i pool restaurangen innan jag spenderade eftermiddagen vid poolen och poolbaren.

Kvällsmat åt vi på en bufférestaurang ombord på båten innan jag och mina brödrar gick ner för att prova lyckan på båtens casino.

I och med att hela dagen spenderades till sjöss så har det mest blivit slappande och solande. Det bästa kan nog vara att det är öppen bar. Börjar dock bli lagom trött på Budweiser så tackar och bockar för att dem åtminstone har Peroni här. Noterade när jag kollade in tv-kanalen som visar båtens position att vi åker längs med Kubas kust större delen av vägen till Haiti.
Kan sist tillägga att för att vara så blåsigt och livligt som det är hör på Atlanten märks det förvånansvärt lite inne på båten, men det kan ju bero på båtens storlek.

Peace

Likes

Comments

Till att börja med så vill jag säga gott nytt år till alla som läser.
Vi var uppe tidigt för att packa igår. Men det blev även en champagne frukost för att fira att 2016 äntligen är över. Sett rent globalt har det varit ett totalt katastrof år och man får hoppas att 2017 har mer att bjuda på.

11 var det dags för utcheckning och avfärd mot Port Everglades för att borda världens största passagerare fartyg. Med destinationerna Haiti, Jamaica och Mexico på agendan. Så man kan ju lugnt säga att för min del blir det iallafall en grym start på det nya året.

Vi anlände iallafall till Port Everglades runt 12 tiden men med allt jobb som krävdes för att checka in så var vi inte på båten förens klockan var så pass mycket som 14. Alltså var vi ändå på båten två och en halvtimme innan båten skulle lägga ut.
Säger bara wow vilken maffig och lyxig båt. Har aldrig skådat dess like i hela mitt liv. Verkligen något jag rekommenderar.

Vi fick checkat in på våra rum innan vi drog på upptäcksfärd över hela båten. Snabbt insåg vi iallafall att det kommer bli omöjligt att bli uttråkade de 3 dagarna vi kommer att spendera till sjöss.

17:30 var det dags för nyårs maten på en av båtens restauranger som kallas The Grande. En lite mer högklassig restaurang där enbart formell klädsel godtas. Det bästa är att allt sånt ingår i priset på båten. Där finns några restauranger som inte ingår men dem flesta man äter på gör det och så även denna. Mycket god och vällagad mat i kombination med fina viner gjorde middagen till en succé. Efter maten valde flickorna att retirera till sina rum de sista timmarna innan nyår medansvar vi äldre gick på en barrunda över hela båten. Den mest maxade baren var lätt Bionic Bar där två robotar är dina bartendrar och du antingen beställer en färdig framställd drink av en mixologist eller skapar din egen i en iPad.

Tolvslaget spenderade vi nere på båtens butikspromenad där vi mötte upp flickorna samt att vi träffade Zara Larsson, David Hellenius och Martin Stenmarck.

Efter tolvslaget gick dem flesta och lade sig mesans jag och Niklas valde att festa vidare på båtens Nattklubb i någon timme till innan sängen kallade.

Peace

Likes

Comments

Gårdagen blev tidig i och med att mamma och Martin kom tillbaka från St. Martin mitt i natten. Inte för att vi vaknade av det utan vi blev väckta tidigt som sedvanligt när dem varit med. Dem vaknar tidigt varje morgon för att knacka på och fråga om vi ska med på frukost. Oftast blir ju svaret dock nej eftersom vi anpassat oss efter amerikansk tid och helst inte går upp så tidigt om det inte är jobb eller annat viktigt.

Oavsett så när vi väl vaknat var det dags för det traditionsenliga butiks besöket för lite införskaffning av proviant. Cigaretter, red bull och något till frukost är väll dem mest förekommande objekten på kvittona för i alla fall oss tre äldsta barn.

Niklas spenderade dagen på rummet mesans jag spenderade större delen av dagen i en solstol vid poolen och vid baren. Hyfsat påklädd då temperaturen kröp lite lägre än föregående dag. Kan låta löjligt men när man vant sig vid temperaturer på över 25 grader dag som natt så är 18 grader kallt. Kan inte ens föreställa mig hur jag kommer uppleva temperaturerna när jag kommer hem.

Värt att notera är väll att jag inte satt i baren som någon alkis från film som bara sitter där och dricker, jag satt där för att kolla JVM och college playoffs i amerikansk fotboll samt för att dricka öl såklart. Med tanke på att dem flesta vara serverar vattnig satans Budweiser eller Bud Light så saknar jag att bli bjuden på kvalitets öl hos farsan eller bara en hederlig hof med polarna nere på Speakers i Landskrona.

Peace

Likes

Comments