Bokmässan

Jag tänker fortsätta prata om mitt döda barn

Det här var jag efter att jag hade haft mitt seminarium på Bokmässan i Göteborg. Ser hyfsat nöjd ut, antar jag... Och nöjd var jag men mest lättad och lite tom i skallen.

Hade vetat sedan i våras att jag skulle få hålla detta seminarium, ändå var det lite panikartat jag slängde ihop presentationen och två-tre dagar innan bokmässan var den färdig. Inte för att det var speciellt svårt att få ihop den, jag är ju så att säga lite av en ofrivillig specialist på ämnet, men jag ville ha tid att öva ordentligt innan det var dags... Och det gick ju bra, visade det sig. Jag behövde visst inte så mycket övning. Jag fick sagt det jag ville ha sagt, missade ett par saker men inget som var avgörande för helheten.

Dock hörde jag ett faktafel nu när jag för första gången lyssnade på seminariet... Naturligtvis var det Eleonoras lillebror och inte storebror som jag råkade säga på ett ställe. Det kanske är lika förvirrande som Mikaela faktiskt tycker... det där med att Benjamin skulle vara hennes storebror fast han bara var en liten bebis. Nu har hon förstått på riktigt hur det ligger till och att han skulle ha varit äldre än henne OM han levt, men det tog några år för henne att greppa det. En annan reflektion här och nu; det var längesen hon letade efter honom...

Det där glaset champagne smakade i alla fall förträffligt bra och nog var jag värd det (någon kvart senare var jag på väg ner till förlagets monter igen men fastnade på vägen... med en förlagskollega och hennes förträffligt trevliga väninna som jag fick glädjen stifta bekantskap med redan på förra årets bokmässa. Ett glas vin även med dem gick inte att motstå, mest för sällskapets skull, sen var det i princip over and out...)!

För att lyssna på mitt seminarium, klicka på länken: 

https://soundcloud.com/bokmassan/jag-tanker-fortsatta-att-prata-om-mitt-doda-barn-linda-gabrielsson?utm_source=soundcloud&utm_campaign=share&utm_medium=email

Linda

Gillar

Kommentarer