Turistar i min nya hemstad

Idag åkte jag, Lisa och Amélie till Hong Kong island för att se lite mer av staden. Vi hoppade på MTR och bytte en eller två gånger för att komma till centrala Hong Kong. Om jag ska vara ärlig så har jag fortfarande inte riktigt fått grepp om vad alla områden heter eller är. Jag bara hänger med och det är alltid de andra som säger vilken metro (MTR) vi ska ta och var vi är. Hoppas jag snart får bättre koll.

Vi gick runt i Soho och Central idag och jag måste säga att nu förstår jag varför jag valde Hong Kong. Den här staden är så häftig!! Vi gick mest runt idag för att se lite men ska definitivt åka tillbaka och prova några barer och restauranger men såklart även utforska lite mer kulturella saker. Vi gick även nere vid hamnen där båtarna till Kowloon går.

Vi hoppade av färjan på Kowloon. Den hamnen heter Victoria Harbour och utsikten till Hong Kong Island därifrån var riktigt fin, som ni säkert kan se på de två första bilderna. Vi gick sedan runt i området nära hamnen, som heter TST, Tsim Ska Tsui. (Enligt min iPhone iallafall) Här finns väldigt mycket shopping skulle jag säga, med både dyra och billiga butiker.

Senare åt vi middag på Dim Dim Sum, vilket var supergott! Det var precis sån mat jag hade sett framemot att äta här i Hong Kong! Tog tyvärr inga bilder på maten eftersom vi fick alla smårätter i olika etapper. MEN mina vänner - ni som har planer på att besöka mig här (håller tummarna för att någon vill och kan haha) så tänker jag absolut ta er dit! Rätt billigt och supergott!

Kvällen avslutades med bio, Crazy Rich Asians, som för övrigt var en väldigt rolig och sevärd film. Tips tips! Nu är jag hemma och klockan är 01.30. Det är läggdags för mig för imorgon börjar verkligheten. Jag har min första föreläsning imorgon så det ska bli spännande!

Gillar

Instagram @linda_finell