Touchdown Seoul

Jag är i Seoul! Detta är första gången jag är i Sydkorea så jag ser väldigt mycket framemot att se vad denna staden har att erbjuda. Jag har åkt hit med en tjej från Finland, Kati, men det visade sig att även Lisa och hennes vän Esme, skulle flyga samtidigt som oss. Vi visste att vi skulle vara i Seoul samma helg men det var först igår som vi insåg att vi bokat samma flyg både hit och tillbaka. Vi har endast två hela dagar här, eftersom vi åker tillbaka redan måndag morgon, så vi får se till att göra och se så mycket vi kan. Tur i oturen har jag antibiotika kur, vilket innebär att jag inte kan dricka alkohol. Turen i detta är då att jag inte ens kan bli bakfull och må så dåligt att jag måste sova bort halva dagen. Samtidigt är det väl lite tråkigt eftersom jag hört att utelivet här är bra.

Efter vi checkat in på vårt hostel gick vi ut för att utforska Hongdae, som är området vi bor i. Kvällens middag bestod av sötsur aubergine, chips (?) och ris. Alltså vi förstod inte riktigt vad vi beställde eftersom vi inte riktigt hittade något ställe med engelsk meny och som inte var alltför dyr. Vi trodde verkligen inte vi beställde friterad potatis ändå? Det såg inte ut så på bilderna kan jag säga. Dessutom hade båda rätterna otroligt mycket chili i sig så vi kunde knappt äta det. Jag brukar gilla stark mat men det här var så extremt starkt att det brände hela vägen ner till magsäcken. Svårt att ställa frågor när de som arbetade här inte ens kunde engelska. Bättre lycka nästa gång.

Förresten. Det är ju kallt i Seoul. Speciellt om kvällarna. Gick runt i jeans, långärmad och jeansjacka. Vilken kontrast mot Hong Kongs 30 graders fuktiga värme. Imorgon ska det ändå vara 26 grader och soligt under dagen men på kvällen kan det bli så kallt som 16 grader.

Gillar

Kommentarer

corneliaroshag
corneliaroshag,
Åh gud vilken upplevelse att besöka Sydkorea! Hoppas du har en fantastisk resa 😊
nouw.com/corneliaroshag
lindafinell
lindafinell,
Tack fina du!! Är så taggad på att se allting här 😍 kram
nouw.com/lindafinell
prissberg
prissberg,
Ååååå, vad härligt det ser ut! Hoppas du får en bra resa 😃
nouw.com/prissberg

Instagram @linda_finell