Tillbaka till det normala livet

Hejsan,

Här har det varit tyst igen. Det är nu fyra veckor sedan jag landade på finsk mark. Fyra veckor sedan jag lämnade Hong Kong och mitt utbytesliv. Jag kan säga att jag saknar det väldigt mycket, samtidigt som jag älskar att vara hemma igen. Att få krama om familj och vänner har aldrig känts bättre.

Så vad har jag gjort sedan jag kom hem till Finland?

Förutom att jag druckit enorma mängder kaffe och ätit lunch ute med mina vänner, så har jag gjort en del andra roliga saker.

Jag har firat jul med både mamma och pappa i år, vilket var det bästa någonsin. Firade nyår ute i Barösund med mina finaste vänner. Vi åt god mat, drack mycket bubbel, spelade spel och sköt raketer. Jul och nyår får 10/10 och jag kunde inte vara mer nöjd. Varit ut och festat på juldagen och några andra helger, där jag hängt med lillasyster som äntligen blivit 18 år och myndig!

Jag kom hem till -10 grader och snö, vilket var en stor kontrast för mig som avslutade min utbytestermin i varma Filippinerna. Till och med "kalla" Hong Kong kändes varmt i jämförelse med Finland. Men de senaste åren har jag börjat älska vinter och snö allt mer så jag klagar verkligen inte. Har varit mycket i stallet, där jag både jobbat och ridit. Gått promenader med våra söta och vilda hundar och njutit av det fina vintervädret.

Gått runt i fina Helsingfors med mormor och syster. Besökte bland annat det nya biblioteket och Design Museet. Mormors lägenhet är ju en lägenhet jag drömmer om. Konstnärlig och perfekt läge i en perfekt stad. Kanske jag någon dag bor där. Har även varit mycket med pappa och Marika i Helsingfors.

Förresten, hur häftig är inte min mormor i sin pälshatt?

I söndags åkte jag och min äldre syster Cecilia tillbaka till Helsingborg. Vi bor numera tillsammans eftersom hon också pluggar på Lunds Universitet nu. Jag har börjat min praktik på SLEEK Atelier och hade första dagen i måndags. Just nu är jag i Köpenhamn för att jobba lite, vilket ska bli spännande. Ser verkligen framemot den här praktiken och att få prova på något nytt. Min skola börjar inte förrän slutet av februari så jag får en mjuk och rolig start på det riktigt livet igen. Ska bli skönt att komma in i rutiner igen och kanske ta upp träningen. Kan inte förstå att det gått sju månader sedan jag tränade sist. Jag har iallafall njutit av livet!

Sådär, här kom en liten uppdatering om vad jag gjort de fyra senaste veckorna. Den här bloggen var ju främst för att berätta om min utbytestermin så jag får se om det blir en fortsättning på mitt bloggande. Eventuellt under tiden jag praktiserar på Sleek, jag tänker att den tiden kan vara rolig att följa med, annars kan jag inte lova några spännande inlägg. Men TACK till alla som följt med min tid i Hong Kong och orkat läsa mina långa inlägg. Kram till er!

Gillar

Kommentarer

Li
,
hej , undrar om du kanske kan skriva tips på studieteknik senare när du börjar skolan igen. Eller hur du gör inför tenta plugg, hur en vanlig dag ser ut med plugg?
har så svårt att lägga upp plugg nämligen

Instagram @linda_finell