Supertyfonen Mangkhut

Om jag har förstått rätt så är det inte många där hemma som vet vad det är som pågår på denna sidan av jorden. Allt handlar väl om orkanen i USA just nu men fick höra att denna orkanen är dubbelt värre. Men vad vet jag? Detta är den första gången jag upplevt något liknande.

En supertyfon, vid namn Mangkhut, har nått Hong Kong. För några dagar sedan träffade den Filippinerna, som numera är upp och ner och har dessutom 28 dödsoffer. Tyfonen här är på level 10 just nu, vilket innebär att det räknas som en orkan. Vi har fått order att stanna inomhus och inte vara allt för nära fönster. Några träd har gått av här, det regnar kraftigt och jag har aldrig sett en starkare vin än detta. Tur är jag uppe i norra Hong Kong eftersom sydvästra Hong Kong är värst drabbat, om jag förstått rätt. Har sett alldeles fruktansvärda bilder och filmer där byggnader har gått sönder, vatten läcker in i husen och översvämning på gatorna. Ingen vet hur länge detta kommer hålla på men jag har laddat upp med mat och vatten så jag borde klara mig. Dessutom har vi fortfarande vatten och el i husen, vilket är skönt.

Ni kan ju googla själva och se följa med hur det går här.

http://www.hko.gov.hk/contente.htm

https://www.scmp.com/news/hong-kong/society/article/2164344/super-typhoon-mangkhut-hongkongers-warned-be-ready-saturday


Gillar

Kommentarer

Anna,
Har också sett en massa videon från tyfonen, ser hemskt ut! Hoppas det är lugnare där du är!
nouw.com/annanyberg
lindafinell
lindafinell,
Jag kom lindrigare undan än andra delar av Hong Kong! Nu är det lugnt och allting är nästan städat!
nouw.com/lindafinell
Liisa,
Jag har också följt med situationen i Hongkong. Har många vänner som bor där sedan jag var där på praktik 2016. Hoppas allt gick bra!

Jätteroligt att läsa dina inlägg från HK! Jag är så imponerad över att du orkar dokumentera allt så bra. Jag var själv så överväldigad av allting att det var svårt att hitta energi till dokumentation. En galen stad, men roligt på många sätt att bo där. Jag bodde på 3 kvadrat så det blev till slut alldeles för tungt att vara där, ensam. Tror det är bra att du är där på utbyte och lär känna folk i dina studiesammahang! Jag jobbade ofta helger, vilket gjorde det svårt att hinna träffa de vänner som jag fick i HK.

Hur länge ska du vara där?
sevendays.fi/liteskrik
lindafinell
lindafinell,
Nej vad kul att du gillar! Tack vare bloggen tar jag mer bilder, som jag själv tycker är roligt att titta på tillbaka senare. Jag tycker det är roligt att dela med mig av det jag gör och det är ännu roligare när ni kommenterar och delar med er också! 😊 Jag ska vara här hela höstterminen!

Kan tänka mig att det blev jobbigt med så litet rum... Mitt rum delar jag med en tjej från Vietnam och vi kommer superbra överens. Vi har lite mer utrymme än 3kvm, vilket jag är glad över haha. Har märkt att det egentligen inte spelar någon roll vilken dag du är ute eller hittar på något eftersom det varje dag händer något här, vilket är så roligt! Synd att du upplevde det sådär men kanske du får ta och besöka Hong Kong igen och ge det en ny chans för att ta igen allt du känner att du missat?

Kram!
nouw.com/lindafinell

Instagram @linda_finell