Shanghai - Dag 3

Eftersom jag bodde på gångavstånd till The Bund, började vi lördagen med att beundra utsikten med en kaffe i handen. Måste säga att Shanghais skyline är snäppet bättre än Hong Kongs. Hade inte haft något emot att starta varje dag så här.

Jag och Amelie hade bestämt oss för att hitta den bästa utsiktspunkten i Shanghai. Det slutade med att vi gick till Park Hyatt hotellet, där de såg väldigt frågande ut när vi kom in. Amélie drog historien "Min farbror bor på hotellet. Är det okej om vi sitter här och väntar på honom?" Och visst gick de på den storyn men såg lite misstänksamt på oss. Vi var iallafall nöjda över den här utsikten. Det här är från våning 92.

Vi åt lunch inne på ett shoppingcenter på en restaurang med takterass. Maten var riktigt dyr men kanske en aning dyr. Vi kunde inte gå för långa sträckor på en gång eftersom min tå var rätt sjuk då jag var i Shanghai. Det här var alltså tre dagar efter att de klippt av min tånagel.

Eftermiddagen spenderade vi i French Concession, som var ett riktigt trevligt område. Vi tog återigen en liten paus och passade på att dricka varsin öl. Jag provade någon lokal öl, som var rätt fruktig men supergod. Fick riktig semesterkänsla med en kall öl och lite pommes till det. Vid det här laget var det en tid sedan jag drack någon alkohol överhuvudtaget så jag njöt extra mycket av ölen.

Dessa bilder är från Dapuqiao, ett fint lite område med många små gator, som var fyllda av butiker, caféer och restauranger. Vi köpte lite småsnacks under tiden vi gick runt här. Hade gärna gått tillbaka och strosat runt ännu mer.

Vi åt middag på Fuchun Xialong, en restaurang som vi blivit rekommenderade att gå till. Restaurangen var galet stressig och här skulle man beställa maten vid kassan i ingången, sedan skulle man själv hitta en plats att sitta och sedan ge alla små lappar med maträtter man beställt till en servitris. Kaos med andra ord. Här mötte jag och Amélie upp Rebecka, Fabian och Sofian, som för övrigt var över en timme sena. De hade fastnat på Fake Market och spenderat lite för mycket pengar. Jag och Amélie svängde förbi den marknaden också men kände att det inte var värt att dokumentera på bild. Fick iallafall med mig en T-skjorta därifrån.

Efter middagen gick jag och Amélie tillbaka till The Bund för att se hur utsikten var då det var mörkt. Tyvärr var inte alla skyskrapor belysta just då när vi var där, så det såg riktigt ledsamt ut. Däremot tycker jag byggnaderna vid vägen såg riktigt maffiga ut och påminde mig om Parlamentsbyggnaden i Budapest.

Efter det här inlägget om Shanghai har jag fortfarande en dag kvar att visa. Det blir många inlägg med mycket bilder från mina fyra dagar i Shanghai, hoppas ni tycker det är roligt att se det!

#nouwautumnchallenge

Gillar

Kommentarer

erikssontowa
erikssontowa,
åhh, ser helt underbart ut! <33
nouw.com/erikssontowa
lindafinell
lindafinell,
Shanghai är underbart!! 😍
nouw.com/lindafinell

Instagram @linda_finell