Shanghai - Dag 2

Frukosten bestod av någon rispannkaka med korv och grönsaker. Vi hade planerat att äta frukost i det området som vårt första företagsbesök skulle vara men det fanns absolut ingenting där. Som tur hittade vi det här på gatan bakom hörnet. Det var gott men mäktigt. Var mätt ända fram till kl 19 på kvällen.

Fredagens första företagsbesök var hos Createc Digital, "Createc is a startup advertising agency specialized on digital communication and experience" - så beskriver dom sig själva. De började med att presentera hela företaget, hurdana kampanjer de gjort för sina kunder och i slutet gav de oss en utmaning. Vinnaren vann en Ballantine's Whiskey flaska, som de rätt nyligen samarbetat med. Medelåldern var rätt ung bland alla arbetare och företaget verkade riktigt coolt!

Andra besöket var hos The Goodyear Tire & Rubber Company, där vi fick lära oss allmänt om olika marknadsföringsstrategier och lite hur de arbetar. Utsikten från deras kontor var inte så tokig.

Vårt sista besök var hos Unilever, ett av världens största tillverkare av dagligvaror, främst livsmedel, drycker, rengöringsmedel och hygienprodukter. Vi fick höra om några av deras varumärken, så som Axe, och fick dessutom med oss en liten duschtvål. Yay! I slutet av presentationen höll de någon extra presentation om praktik för alla kinesiska studenter men eftersom de inte gällde oss så gick vi en rundtur på kontoret. Byggnaden var enorm, eller båda byggnaderna för de hade tre stycken där tror jag, och otroligt många som arbetade där. Alla sätt väldigt nära varandra och det var rätt stökigt där måste jag säga.

Kvällen avslutades med en alumni middag på Umaami. Ägaren av restaurangen är en av vår lärares gamla kollegor och många av lärarens gamla elever var också med under middagen. Maten var så himla god, whiskeyn som ena gruppen vann slank snabbt ner (inte för min del då såklart) och vi fick höra om de gamla elevernas erfarenheter av hur det är att bo oh jobba i Kina. Det var riktigt roligt och en bra avslutning på en lång och hektisk dag.

Gillar

Kommentarer

Instagram @linda_finell