Shanghai - Dag 1

Innehåller affiliate-länkar
Det har nu gått 10 dagar sedan jag hade min lilla tåoperation, som läkaren själv kallade det för. 12 timmar senare åkte jag till Shanghai, fortfarande med mycket smärta i tån och hela foten, men visste att jag skulle ångra mig om jag inte åkte eftersom allting redan var betalt för resan. Resan till Shanghai var huvudsakligen ett studiebesök med en kurs jag läser här. Vi åkte dit för att besöka några företag. Ovan ser ni första företaget för min del, eftersom jag åkte dit lite senare och missade det första besöket. Det här företaget heter Douyin, som är en app med sociala medier där användarna kan skapa och dela med sig av sina filmer samt sända live. Appen är relativt ny och har endast funnits på marknaden sedan september 2016. En av lärarens gamla studenter arbetade här och höll en presentation om företaget.

Vi åkte till Starbucks Reserve Roastery, som är den största Starbucks i världen. Jag som älskar kaffe var typ i himlen när jag var där. Brukar väldigt sällan köpa något från Starbucks men när vi besökte det här stället smakade jag på några av deras special kaffedrycker. Bageri, med färska bröd, bakelser, bullar, pizzor och så vidare, och flera olika kaffebarer. Jag smakade på kaffeöl, kaffe med kinesiskt vin och något riktigt gott 'pour over coffee'. NAM.

Efter Starbucks besöket åkte vi till Hema New Retail. Alibama äger Hema och om jag förstått det rätt är det en nätbutik för matvaror, som ska förenkla människors vardag genom att man enkelt kan beställa hem alla produkter man vill ha. Ungefär som mat.se i Sverige skulle jag säga. Nu har Hema New Retail öppnat fysiska butiker också, med ett stort urval på färska produkter och skafferivaror från världen över. Man kunde även få sina färskvaror tillredda på plats och äta där om man ville. Har tyvärr inga bilder från Hema. Bilden ovan är egentligen inte alls kopplad till Hema, utan är på en tofurätt vi köpte på gatan utanför.

Kvällen avslutades på en restaurang som är känd för sin extremt starka hot pot. Med på resan hade vi några tjejer som läser sin master i Advertising på CUHK och är från Både Kina och Hong Kong. Därför lät vi dom beställa maten och såklart beställde de in alla möjligt konstiga saker. Jag som normalt inte äter så mycket kött, smakade ändå på några saker som jag egentligen ångrar att jag smakade på. När jag sedan fick höra vad jag ätit blev jag så illamående att jag inte riktigt visste vad jag skulle göra. Det är faktiskt svårare att vara vegetarian här än jag hade tänkt.

Dag 1 i Shanghai var väldigt hektisk, med taxiresor genom hela staden för att åka till de olika platserna men det var roligt. Kommer fortsätta berätta om resan senare men ville ge er en snabb uppdatering. Har varit rätt tyst här eftersom jag haft fullt upp med allt plugg ända sedan jag kom tillbaka till Hong Kong.

Gillar

Kommentarer

sofieochlinda
sofieochlinda,
HAha älskar hur du gör tummen upp när de andra gör peace på bilden från förta besöket <3 gullis
nouw.com/sofieochlinda

Instagram @linda_finell