Seoul Dag 3

Bilden ovan är tagen utanför metrostationen i Hongdae. Hongdae är området där vårt hostell låg, Whitetail Backpacker & Hostel hette det och var riktigt fräscht. Alla människor där var så trevliga och hjälpsamma och man fick till och med frukost. Tog alldeles för få bilder i Hongdae men området är mer ungdomligt och lite mer hipster. Många coola caféer, butiker, restauranger, barer och så. Om kvällarna hängde alla på gräsmattan, som ni ser på första bilden. Hade gärna gjort det också men var inte riktigt förberedd på att det skulle vara så svalt om kvällarna haha... Blev extra kallt när jag endast kunde gå i sandaler på grund av min stackars tå. Men tips tips är att bo i Hongdae området!! Supertrevligt tycker jag! Tack Malin för tipset!

Vi åkte till Ewha Market för att börja dagen med lite shopping. De på hostellet tipsade om detta om vi ville se på billiga kläder. Alla butiker såg ut att sälja riktigt fina kläder, men gick man närmare var de inte alls så fina som man trodde de skulle vara. Det beror ju även på smak och så. Hittade några plagg jag gärna hade köpt men var duktig och lämnade dem i butiken. Kati däremot fick med sig en superfin svart kjol!

Senare under dagen åkte vi tillbaka till Myengdong området för att shoppa att fortsätta vår shoppingdag. Vi åt även lunch här och smakade på något som kallas för 'Snowflakes'. Vi valde en melon som var fylld med den så kallade 'Snowflake' saken, jordgubbar och någon sorts cheesecake fundering. 'Snowflake' är med andra ord is blandat med kondenserad mjölk. Det var helt okej gott och roligt att ha smakat på det men kommer nog inte beställa det igen. Från shoppingrundan fick jag med mig en primer för ögonen för att få ögonskuggan att hållas bättre, en fotfil och en skrubb för pormaskar som såg ut som en bläckfisk. Korea är ju känt för sin kosmetik och hudvårdsprodukter och det var riktigt roligt att se alla deras butiker med ett enormt sortiment på allt möjligt man inte ens visste man kunde behöva. Önskar igen att jag hade tagit mer bilder...

Vi åkte även tillbaka till Itaewon för att se hur det ser ut i dagsljus. Vi stannade inte så länge där men vi gick en liten runda och drack en kaffe. Det här området är definitivt lite dyrare och mer internationellt. Att festa i det här området verkade riktigt bra också. Synd att jag inte fick testa på det mer än min alkoholfria drink haha.

Detta var i princip det vi gjorde i Seoul. Alla som har chansen måste definitivt åka hit för den staden var verkligen fantastisk! Jag önskar jag hade haft mer tid där men vi gjorde det mesta av tiden och såg så mycket vi hann. Så skönt att vi hade fått massa tips av min vän så vi hade en lite bättre aning om vad man ska se och vart man ska åka. Såklart missade vi en del saker, men man kan ju inte hinna med allting. Vi hann inte ens testa en Korean BBQ men det tänker jag att jag kan prova här i Hong Kong även om det hade varit bäst att prova det när man väl är i Sydkorea liksom. Tänkte avsluta inlägget med att lista mina favoritsaker samt mina mindre bra upplevelser.

Bra:
+ Jag gillade verkligen vårt hostel
+ Supergod mat
+ Smidigt metrosystem även om kartan var sjukt stor och komplicerad till en början
+ Sinsa och Hongdae var mina favoritområden
+ Bra shopping, både gällande skor, kläder och skönhetsprodukter
+ Befolkningen var trevlig och försökte hjälpa så gott de kunde, mycket trevligare än i Hong Kong

Mindre bra:
- Befolkningen kunde väldigt dålig engelska
- Inte många ställen som hade en engelsk version av menyn
- Varannan människa hade gjort någon form av plastikoperation, vilket jag inte direkt är förtjust i men samtidigt är det inte min grej att kommentera vad andra gör. Tycker bara det var så hemskt att alla hade gjort något för att ändra på sitt utseende
- Metron slutade gå väldigt tidigt

Det här var allt jag hade att visa från Seoul! Under dag 4 åkte vi tidigt på morgonen till flygplatsen för att åka tillbaka till Hong Kong så jag har inga bilder att visa eller något mer att säga om den dagen.

Gillar

Kommentarer

annakarlssons
annakarlssons,
Så härliga bilder 😍
nouw.com/annakarlssons

Instagram @linda_finell