Seoul Dag 2

I fredags åkte jag och Kati till Seoul. WOW vilken stad måste jag säga. Nu förstår jag varför alla som varit där på utbyte har blivit alldeles förälskade i staden för den är ju helt fantastisk! Har en del bilder att visa er så jag tänker låta dem tala för sig själva. Jag börjar från dag 2, eftersom jag räknar dag 1 som den kvällen vi landade i Seoul. Minns ni vår misslyckade middag jag skrev om förra veckan?

Vi började dagen med att åka till Bukchon Hanok Village och Gyeongbokgung Palace. Området är känt för sina små söta hus och byn ligger mellan det ovannämnda palatset och Changdeokgung Palace. Det fanns inte så mycket i detta området förutom de fina husen, några museer, butiker och palatsen.

Efteråt åkte vi till Sinsa, som är var ett härligt område. Vi åt lunch på ett café och gick en runda igenom området. Vi spenderade inte så mycket tid där eftersom vår visit i Seoul var så kort. Hade gärna utforskat Sinsa lite mer eftersom jag verkligen gillade området. Där fanns många häftiga caféer och butiker med riktigt bra shopping. Vi gick förbi en liten marknad med superfina smycken, men tyvärr fick jag inte med mig något därifrån. Insåg också i efterhand att jag var riktigt dålig på att ta bilder i Sinsa, vilket var väldigt synd. Tur har jag dem i minnet iallafall.

Gangnam var vårt tredje stopp under vår turistdag. Det här var lite mer i den stilen som jag hade tänkt att Seoul skulle vara. En stor stad med höga byggnader och breda gator. Vi drack varsin milk tea, något som dricks mycket i Asien, med cheese fram. Jag tog med chokladsmak och Kati med jordgubbssmak. Cheese foam, som var på toppen, smakade som frostingen på morotskaka och ni som känner mig vet att det är det absolut bästa jag vet, Älskar det. För att få den rätta mängden av skummet och teet, ska man dricka ur muggen med en 45 graders vinkel, fick vi höra. Jag tyckte ändå det var godare att blanda allting och dricka det med sugrör. Blev lite mer som en milkshake då. Gangnam var ett häftig område med höga byggnader, som ni ser på bilderna. Det är väl här som "Gangnam Style" musikvideon spelats in - därav den skulpturen. Det här området var lite finare och dyrare eftersom det är ett väldigt business inriktat område.

Fortsättning på Dag 2 får ni se imorgon!

Gillar

Kommentarer

Instagram @linda_finell

Mest lästa