Seoul Dag 2 - fortsättning

Senare på eftermiddagen åkte vi till ett tempel, Bongeunsa Temple, som var två hållplatser från Gangnam. Från metro hållplatsen råkade vi gå förbi ett museum som enbart hade var om några koreanska pop-band. Hela fyra våningar var dedikerat enbart för dessa band. Musiken som spelades i bakgrunden var faktiskt inte så dålig som jag hade förväntat mig, så det verkar ju som att banden inte är alltför dåliga haha.

Templet var riktigt fint och gulligt. Här fanns även Big Buddha i Seoul, så det var egentligen därför vi åkte dit. Buddhan var mindre än jag trodde så blev lite besviken på det. Känns som jag fått nog av alla tempel och buddhor efter mina två resor i Sydostasien för några år sedan. Men det var ändå intressant och trevligt att ha sett den i Seoul. Har fortfarande inte åkt till Big Buddha i Hong Kong.

Kvällen spenderades i Myeongdong, där vi gick runt på en marknad och i några butiker. Vi åkta alltså till hostellet en snabb sväng för att byta om till varmare kläder efter vi hade varit vid Big Buddha. Det blev riktigt svalt om kvällarna i Seoul, 12-16 grader, vilket jag tycker är svalt jämfört med Hong Kong. Vi mötte upp Lisa, Esme och hennes kompis på marknaden. Vår middag bestod av olika smårätter från marknaden. Smakade på kimchi pancake, jätteräkor med vitlöks- och honungsmarinad, kimpab som påminner om sushi och oreo churros. Allting var riktigt gott och när jag gick runt på marknaden insåg jag hur mycket jag saknade all street food i Asien. Det var det absolut bästa med Asien - all god och billig street food.

Efter marknaden åkte vi till Itaewon för att ta en drink på en bar. Jolly Joker tror jag baren hette som vi gick till. Där blev det en alkoholfri drink för mig, på grund av min antibiotika kur, medan alla andra sippade på en god mojito. Det blev endast en drink för alla oss eftersom vi ville hinna med den sista metron hem. Även i Seoul slutar tunnelbanan gå rätt tidigt. Vi trodde vi skulle hinna med den sista metron men det visade sig att vi enbart kom halvvägs, så vi var tvungna att hoppa på en buss för att komma ända fram till Hongdae. På väg till busshållplatsen stötte vi på en väldigt full koreansk tjej som knappt kunde stå på sina egna ben. Vi hjälpte henne kontakta sina vänner och plötsligt hoppade hon på samma buss som oss. Jag försökte prata med en av hennes vänner och jag kände mig så fruktansvärt dålig när jag inte kunde förstå vännens engelska. Jag kunde inte ens uttala den väldigt påverkade tjejens namn. Tyvärr är de asiatiska språken för svåra och obekanta för mig. Nå väl, tjejen hoppade av bussen några hållplatser innan oss så jag vet inte riktigt hur det slutade för henne. Hoppas hon kom hem tryggt iallafall.

Gillar

Kommentarer

annakarlssons
annakarlssons,
Vilka underbara bilder 😍
nouw.com/annakarlssons
lindafinell
lindafinell,
Men tack fina du!!
nouw.com/lindafinell

Instagram @linda_finell