Sai Kung

Idag har jag varit på hike i Sai Kung tillsammans med Lisa och Ira. Det var en tidig start på dagen då vi träffades redan kl. 9.00 för att komma iväg så tidigt. Vi åkte MTR till Choi Hung och där hoppade vi på en mini shuttle bus till Sai Kung Town. Därifrån tog vi ytterligare en shuttle bus till Sai Wan Pavilion. Dör kunde vi börja vår hike. Hela denna resan tog oss rätt länge, närmare två timmar, men då får man räkna in att vi gick och köpte lunch som vi tog med oss för att äta när vi kommit fram till stranden.

Längs med vägen kunde man njuta av en alldeles underbar utsikt. Kolla bara hur vackert det är! När vi åkte med minibussen till själva området såg jag att det stod att detta är ett Unesco område och jag förstår verkligen varför. WOW. Skulle kunna beundra den här utsikten för alltid.

Här var vårt första stopp på hiken. Efter 2.2km kom vi fram till denna strand, som tyvärr var alldeles förstörd och smutsig efter tyfonen. Så himla tråkigt när naturen förstör naturen, om ni förstår vad jag menar? Här stannade vi endast för att ta några bilder och fortsatte promenera genast.

Hiken fortsatte och svetten rann. Solen började bränna ordentligt och vi var alldeles trötta. När vi äntligen såg vårt mål, den andra stranden, började vi öka takten igen för att komma fram så snabbt som möjligt. Till denna strand var det ungefär 2.4km. Hela vår hike blev ju inte ens 5km men det måste ha varit hettan och att inte alls ha någon skugga över sig vid något tillfälle alls, som gjorde att det kändes längre. Dessutom gick jag i mina Reebok sandaler eftersom jag inte vill använda skor med min uppsvällda då. Som tur var underlaget bra hela vägen.

Denna stranden var lite renare och bättre än den första men fortfarande låg det ganska mycket skräp lite här och där. Vi valde ändå att stanna här för att sola, bada och äta lunch. Jag undvek dock att gå i vattnet för jag ville inte att mitt sår på tån skulle bli infekterat igen. Däremot var jag tvungen att se om jag fortfarande kunde stå på händer och det lyckades jag visst precis när Lisa tog bilden.

När vi sedan kände oss klara med strandhäng, köpte vi en hembiljett till en båt så vi inte skulle behöva göra hiken igen. Vågorna var enorma och molnen mörka, vilket gjorde att båtfärden inte var så harmonisk och lugn som jag hoppades på. Båtresan tog ca 30 minuter och efter resan hade jag ganska ont i baken.

I Sai Kung finns det flera olika vägar att hikea men vi valde de enklaste rutten och den som skulle ta oss snabbast tills stranden. Vi missade ett vattenfall på grund av mina skor och för att vi insåg att det inte såg så hemskt säkert ut att ta sig dit. Har ni möjlighet så tycker jag att ni absolut ska försöka gå till vattenfallet för på bilderna ser det superfint ut. Får åka tillbaka och prova andra rutter och ge vattenfallet ett nytt försök. Se även till att köpa biljett för båten hem redan vid piren innan ni tar den sista minibussen till själva hiken. Jag tror man får ett mycket förmånligare pris på det sättet. Kom även ihåg att använda solkräm under tiden ni går er hike. Det gjorde inte jag, utan smorde in mig först på stranden och visst har jag bränt mig idag. Annars har denna dag varit alldeles underbar och nu kommer jag sova gott!

Gillar

Kommentarer

Instagram @linda_finell