Runt Panglao på en dag

Vi åkte runt Panglao idag med en skjuts som det fixat till oss på hotellet. Vi hade en guide med oss som berättade om alla platser vi åkte till.

Baclayon är en kyrka romersk-katolsk kyrka här på ön. Kyrkan utvidgades från ett litet kapell 1596 till en kyrka 1717 Kyrkan är en av se äldsta kyrkorna gjord av korallsten och var ett UNESCO under ända fram till jordbävningen 2013.

På Panglao kan man även sen Filippinska Spökdjur (Tarsier på engelska), som är lika stora som en knytnäve. De sover på dagarna och blir de störda under tiden de sover kan de bli stressade och begå självmord. Bäst att vara tyst när man går runt där! Fun fact - de har stora ögon ja men kan inte röra på dem. Vill de se runt måste de vända på huvudet och kan vända ända upp till 180 grader.

Vi åkte en båt i Loboc floden och åt lunch där samtidigt.

Man Made Forest är en skog som är planterat av människor, därav namnet. Det var ett initiativ från regeringen där skolelever och scouter skulle hjälpa till att plantera skogen.

Panglao är även känt för Chocolate Hills, som har fått sitt namn efter utseendet. Under torrsäsongen är de bruna och ser ut som Hersheys choklad. Såklart regnade det lite under hela dagen så vi stod glada under papparollen och fotograferade.

Gillar

Kommentarer

Instagram @linda_finell