Nezu Shrine & Akihabara

Igår åkte vi till Nezu Shrine i Hakusan. Jag vill alltid se något lite mer kulturellt och traditionellt när jag åker till nya ställen, och inte endast se själva centrum. Har förstått att det ska finnas någon liknande shrine i Kyoto, som ska vara den originella och mycket större. Får bli ett besök dit när jag åker till Japan nästa gång haha.

Efteråt åkte vi till Akihabara, som ligger i Chiyoda-ku området. Akihabara kallas även för Electronic Town och är känt för all elektronik, manga, anime och spel. Blev nästan galen av alla skyltar och reklamer som fanns i alla möjliga olika färger. Samtidigt ser det ju riktigt coolt ut och skiljer sig så mycket från hur det ser ut hemma. Det fanns reklam för manga överallt och jag minns hur en min klasskompis i lågstadiet alltid ritade i manga stil. Roligt att se det i verkligheten och varifrån det härstammar. Även här i Akihabara var den stora gatan stängd under helgen så människor kunde gå överallt.

Metrosystemet i Tokyo var galet dyrt och det var rött jobbigt att få koll på hur systemet fungerade. Tur var vi fyra så det var alltid någon som hade koll. I Tokyo kunde vi betala allt mellan 1.20€-3.50€ för att komma från A till B, vilket jag tycker är dyrt. Vi köpte alltså metrokort som vi laddade på med pengar och betalade enligt hur långt man åkte och vilket tåg man tog (metro eller tåg). På bilden ser ni hur trötta vi var efter att ha gått runt hur länge som helst plus att det var äckligt varmt nere på stationerna och i själva metron.

Visar de sista bilderna i ett annat inlägg. Nu ska jag försöka sova - har knappt sovit det senaste dygnet eftersom vi kom till campus ca 5.00 på morgonen och kunde inte riktigt sova efter det. Hörs imorgon!

#nouwautumnchallenge

Gillar

Instagram @linda_finell