Mid Autumn Festival

Just nu pågår Mid Autumn Festival här i Hong Kong. Jag och Lisa åkte till Victoria Park i Causeway Bay för att se hela firandet. På svenska kallas detta för månfest, eller midhöstfest, och är Kinas näst viktigaste traditionella högtid efter vårfesten, som då är det kinesiska nyåret. Mid Autumn Festival infaller, enligt den kinesiska kalendern, den 15 dagen i den åttonde månaden. Den dagen då fullmånen sägs vara som rundast och klarast. Man brukar även äta något som kallas för "Mooncake" Kakan är rund och har då samma form som månen. Formen ska även symbolisera den samlade familjen. Om man skär i kakan ser man hur kakans mitt lyser upp som en måne. Mitten består av en torkad äggula. Tyvärr har jag inte smakat på en mooncake, eftersom jag inte tycker att det låter särskilt gott.

Tyvärr var vädret inte på vår sida, som ni kan se på bilderna. Till slut blev det för mycket regn så vi gick in till närmaste byggnad, som råkade vara ett shoppingcenter, och gick runt där istället. Efter en stund tröttnade vi och åkte hem. Vad jag fick höra så missade vi inte direkt någonting. Drakshowen, som skulle börja 22.30, hade tydligen varit en besvikelse så nu i efterhand är jag rätt glad att vi åkte hem tidigare.

Sist men inte minst - STORT GRATTIS TILL MIN FINA STORASYSTER SOM FYLLER ÅR IDAG! Puss och kram, hoppas du hade en bra födelsedag! <3

Gillar

Kommentarer

elllensvensson
elllensvensson,

Instagram @linda_finell