#metoo

Ingen kan väl ha missat kampanjen #metoo som är i full fart just nu? Det gör så ont i min kropp att se att så många av mina vänner lagt upp en sådan status. Jag vet att det finns många flera som blivit utsatta för sexuella trakasserier men inte vill eller vågar prata ut om det som hänt. Det är inte alltid lätt.

Jag har också blivit utsatt för detta, tyvärr. Jag är bombsäker på att nästan alla varit med om att en kille/man varit lite för på när man varit ute och festat på krogen. Det behöver som sagt inte vara fysiska beröringar, utan även blickar och ord kan vara tillräckligt för att få en att känna sig trakasserad.

Efter att ha rest i både Asien och Australien, där man gång på gång blivit utsatt för detta, kan jag säga att det inte är något man mår bra över. Påväg hem från en utekväll eller till och med när man känner sig extremt äcklig efter att ha solat hela dagen på stranden, kunde man få snuskiga kommentarer av lokala människor. Även andra backpackers kunde bete sig på samma sätt. Jag menar absolut inte att alla killar och män är så här orättvisa, men tyvärr är några sådana.

Som många andra skrivit, är det ofta man får onödiga kommentarer och beröringar av gäster då man jobbar som servitris. Gud vad det inte är roligt, men det är något man bara får leva med i den branschen. Tydligen. Så ska det väl ändå inte vara?

Nu låter det som att vi tjejer och kvinnor är mycket bättre och aldrig gjort något liknande. Visst finns det även killar som blivit utsatta för liknande händelser och det är MINST lika fel.

Avslutar detta inlägg med Zara Larsson Tweet.

Gillar

Kommentarer

Instagram @linda_finell