Ginza, Shinjuku och TeamLab Museum

Vi började med att åka till Ginza och gick runt där på den stora shoppinggatan. Den stängs alltid av på helgerna så man kan gå runt fritt på gatan. Solen värmde skönt idag och det var ungefär 18 grader i solen.

Vi åt brunch på Eggs’ N Things i Ginza. Kolla på Dexters enorma mängd av grädde. Han åt absolut inte upp det. Jag åt en vegetarisk omelett, som var helt okej. Ingen höjdare men inte så illa heller.

DIGITAL ART MUSEUM: TeamLab Borderless - hade hört mycket om detta ställe så vi köpte biljetter i förväg. Kön var superlång när vi kom dit men det gick rätt fort som tur. Lite trist var det att vi var tvungna att köa inne på museet också för att se de ”bästa” rummen. Absolut värt det tycker jag! Vi var där i ungefär två timmar och jag hade typ kunnat stanna hur länge som helst.

En rolig parentes - laddade upp en story på Snapchat och fick svar av min kompis att TeamLab har en utställning i Helsingfors just nu. Jag som trodde jag var unik och cool som gick på en så här häftig utställning i Tokyo. Tydligen inte... men den här TeamLab är den första och grundades 2001, så jag ger mig själv några poäng för det ändå. Jag tänker självklart gå till den i Helsingfors också.

Robot Restaurant, i Shinjuku, hade vi hört mycket om. Vi ville dock inte betala ca 40€ för en biljett hit så vi skippade det även om det är något som man ska besöka när man är i Tokyo.

Vi åt middag i Shinjuku på Ichiran, där man fick beställa sin ramen i en sån här automat och sedan sätta sig och äta i ett litet bås. De lade fram soppan genom den lilla luckan och när man väl hade fått maten, stängde de den. Vår ramen var god, men här finns inte bra vegetariska alternativ, vilket är supertråkigt. Det här stället är perfekt för den som vill ha en snabb middag ensam.

Efter middagen gick vi runt i Shinjuku och bara kollade runt. Tycker Tokyo är så häftigt med alla de här skyltarna.

Vi hittade till ett superhäftigt område i Shinjuku, med många små barer som endast hade rum för 5-10 personer. Vi drack några goda drinkar och åkte sedan tillbaka till hostellet. Hör har vi bara suttit och planerat vad vi ska göra imorgon, då det är vår sista dag här. Jag älskar Tokyo och vill inte åka härifrån!!

#nouwautumnchallenge

Gillar

Kommentarer

Instagram @linda_finell