Gårdagens solnedgång och dags att lämna Filippinerna

Jag de läste om Luca Loco och deras goda och fräscha mat på Siquijor. Vi hade hyrt skotrar för en dag till och körde dit för att äta frukost. Äntligen fick jag en god smoothie bowl till frukost. Dexter och Amélie åt båda en våffla och var lika nöjda som jag.

Igår körde vi runt nästan hela Siquijor för att komma till den bästa stranden. Det var en 40 minuters körväg med skoter och när vi äntligen kom fram till stranden såg vi hur turistigt och proppfullt det var. Salagdoong Beach rekommenderar jag inte!! Vi försökte istället med två andra stränder, minns ej namnet längre, men vi kunde inte hitta någon väg på kartan som skulle leda oss till de stränderna. Alla var irriterade och trötta på att köra runt hela tiden, så vi bestämde oss för att köra tillbaka till Coco Grove Beach Resort för att äta lunch och sola en sista dag. Det blev också den enda dagen vi hann sola. De andra dagarna på Filippinerna har det antingen regnat, varit mulet eller så har vi gjort utflykter. Mitt mål var att komma hem super solbränd och fräsch och göra alla avundsjuka. Haha, skrattar åt mig själv för att jag skriver det. Men hej, är det inte allas mål efter en semester - att vara tusen gånger brunare och fräschare än alla andra hemma? Löjligt men sant. Tror många känner igen sig här. Nå väl, jag är inte så brun som jag hoppades vara men jag har iallafall njutit av en veckas semester.

Tillbaka till rubriken - vi körde vidare till Paliton Beach, som låg nära vårt boende. Vi hade hört att solnedgången där skulle vara fin och tydligen var det inte bara vi som hört det. Stranden var liten och smockad av människor som drack öl och njöt av solnedgången. Mysigt var det iallafall.

Solnedgången var lika fin från vår strand som Paliton Beach. Wow alltså, jag skulle inte ha något emot att se det här varje kväll!

Idag har vi åkt färja från Siquijor till Cebu. Nu sitter vi på Cebus flygplats och väntar på vårt flyg. Vi måste dock spendera hela natten här eftersom vårt flyg är först kl 5 på morgonen, eller något ditåt. Trevligt, endast 7h kvar.

Jag kommer definitivt sakna Filippinerna. Värmen, solen, naturen och människorna - världens trevligaste människor och så hjälpsamma och glada. Kunde inte ha spenderat veckan med bättre människor heller, Amélie och Dexter! Ni är bäst.

Vi landar i Hong Kong imorgon kl 9 på morgonen. Efter det är det raka vägen till campus för att packa och städa, fixa alla sista ärenden och säga hejdå till alla underbara vänner jag fått. Hur ska jag någonsin kunna lämna alla? Lämna livet jag fått i Hong Kong? Usch, vill inte ens tänka på det. Men det positiva är att jag snart är hemma i ett snöigt Finland, perfekt inför julen. Det är något jag ser framemot - en jul med familjen och mycket snö.

Gillar

Kommentarer

Instagram @linda_finell