Fastlagstisdag

Har ni också ätit semla idag fettisdagen till ära? Hemma i Finland kallar vi semla för fastlagsbulle och det är lika vanligt att äta den med hallonsylt och grädde som att äta med mandelmassa och grädde här. Som liten föredrog jag sylt och grädde. Det är först nu på senare år som jag börjat gilla mandelmassa. Tacka Wibox, bageriet jag jobbat på, för det. På tal om semla. Det vi kallar för semla i Finland är en fralla. Alltså en "semla" eller bröd med saltigt innehåll, som skinka och ost. Det är en semla. Finns inget som heter fralla hos oss. Att ni skåningar kallar det för bulle är ännu konstigare. Bulle är en söt bulle, som kanelbulle till exempel.

Köpte två stycken från Fahlmans Konditori inne på Kullagatan idag. Så himla goda måste jag säga. Tack Matilda som tjatade på mig att man verkligen måste äta en då det är semmeldagen. Eller vad kallar ni det för?

Hur som helst, vi fick de två sista stora semlorna på konditoriet, som dessutom råkade vara laktosfria. Plus för det! Före vi fick tag på dessa gick från kafé till kafé men inga semlor såg tillräckligt goda ut för Matilda. Tur hade Fahlmans. Köpte med dem hem och åt dem samtidigt som vi drack en kopp te och värmde oss efter att ha gått hem i regn. Kul väder, javisst.

Gillar

Kommentarer

eliningman
eliningman,
Sjukt cool blomvas! 😍 har du själv lagt i glaskulorna(?) eller hörde de dit?
nouw.com/eliningman

Instagram @linda_finell