En misslyckad dag på stranden

Igår skulle jag och Ira åka till Repulse Bay Beach för att sola och bada. Vi åkte in till Central med MTR och när vi väl kom fram dit funderade vi länge om vi skulle ta taxi eller buss till stranden. Efter många om och men bestämde vi oss för att ta buss, eftersom vi ändå kunde ta linje 6, 6A, 6X och 260. Med så många linjer som går dit kommer vi snabbt fram, tänkte vi. När vi väl kom till busstationen såg vi att denna skylt.

Javisst står det 'Out of service' på ALLA linjer. 'Hur är det möjligt?' och sedan förstod vi - tyfonen. Det är ju endast några dagar sedan det var storm här och de har knappast hunnit fixa i ordning stränderna. Vi började googla och försökte hitta en annan strand men vi hittade ingen information om de var "öppna" eller inte. Sedan tänkte vi att vi kan gå till ett hotell och ligga vid poolen men självklart kostar det mellan 300-400hkd. Låt oss glömma den idéen. Så där, puts veck borta.


Vilken underbar dag på stranden va? Skämt åsido Det blev en shoppingdag istället. Vi började i Central, åkte sedan till Olympic och gick därifrån till Mong Kok. Det jobbiga med att shoppa här är att det finns inte ett enda ställe där alla butiker finns samlade. Vill du gå till Forever 21 måste du åka till Mong Kok men där finns varken Pull&Bear, Berschka eller Topshop. Inte finns de tre sistnämnda butiker heller samlade på samma plats. Nej nej, varför skulle det vara så? Topshop ligger ju i Central men där finns endast en dålig Cotton On och H&M plus en massa lyxiga butiker. Som om jag har råd att shoppa där. Därför åkte vi till tre olika ställen och det enda jag hittade var ett par träningsshorts. Egentligen var det rätt bra så. Nu spenderade jag inte allt för mycket pengar.

Imorgon gör vi ett nytt försök till att sola och bada. Måste bara googla lite innan vi åker iväg så vi vet vilken strand man kan åka till. Önska oss lycka till!

Gillar

Kommentarer

sofieochlinda
sofieochlinda,
Kan du inte skriva vad hkd är i euro med så man kanske förstår hehe
nouw.com/sofieochlinda
lindafinell
lindafinell,
Ursäkta. 1 hkd = 0.108968 enligt den nuvarande kursen. Har för mig att jag omvandlat i ett tidigare inlägg så tänkte alla förstod haha. google finns också 😝
nouw.com/lindafinell

Instagram @linda_finell