En infekterad tå och en sämre frukost

Så där ja. Efter två veckor i Hong Kong har jag redan besökt sjukhuset. Är det någon som är förvånad? Nej? Tänkte väl det. Som tur finns det ett sjukhus här på universitetet, som är precis bakom där jag bor. Där får vi gratis vård och medicin, så man slipper behöva åka in till stan för att få hjälp. Jag köade i ca 20 minuter, vilket inte var så farligt, med tanke på att den normala väntetiden är minst en timme.

Jag har alltså stött min tå. Förra torsdagen råkade jag klipp tånageln för kort och när vi sedan gick ut och festade samma kväll, steg någon på min tå. Det gjorde väldigt ont men jag höll tyst och berättade inte för någon. Varför? Vet inte riktigt varför jag inte sa något, utan kämpade istället igenom resten av kvällen. Dagen efter gick jag runt på stan hela dagen och i lördags var jag på hike. Det var inte alls smart eftersom jag inte riktigt kunde gå ordentligt. Så dumt av mig alltså. Jag köpte Betadine, som jag lagt på och har försökt låta såret andas, i hopp om att inte behöva gå till läkaren. Tån var och är fortfarande rätt svullen. Såret jag fick ser riktigt äckligt ut nu. Därför gick jag idag till läkaren. Har knappt sovit de senaste nätterna för det känns som min fot har haft feber och så har jag haft mycket värk. Läkaren gav mig antibiotika piller, värkmedicin och en kräm som jag ska applicera på såret. Pillren ska jag ta i tre dagar, medan krämen ska användas i en vecka.

Efter läkarbesöket gick jag till Morningside restaurangen på campus och köpte frukost. Tänkte att jag skulle unna mig pannkakor och kaffe för 20hkd. Det smakade sådär alltså. Det som är i skålen är ’hot oats’ och ska tydligen föreställa gröt. Det smakade precis som det ser ut haha. Inte alls gott. Pannkakorna var helt okej men var väldigt besviken på min frukost. Märkte dessutom att de hällde någon kondenserad mjölk i kaffet så det smakar sött och komjölk. De som känner mig vet att jag inte gillar vanlig komjölk i kaffet längre, utan föredrar soja- eller havremjölk (Oatly<3).

Nu ska jag gå till min föreläsning, som börjar om en halv timme. Har en introduktionskurs i Management, så det ska bli intressant. Ha en fin dag!

Förresten - Julie jag tänker bara på dig och dina alla försök på att hitta god gröt under vår Asienresa haha.

Gillar

Kommentarer

Instagram @linda_finell