Efter stormen

Mangkhut har nu lämnat oss och jag är trygg och säker, precis som mina vänner här. Bilderna är från campus och ni ser hur träd har fallit och glas har gått sönder, men värre än så är det inte. "Värre" kanske jag ska säga. Vi hade tur att vi befann oss i norra Hong Kong och slapp den värsta delen av stormen. Åkte in till stan idag för att se hur det såg ut där men jag var väldigt förvånad när jag såg hur mycket de hade hunnit röja undan redan. Man märkte knappt det varit en tyfon, eller orkan, här. Tror även det såg så pass rent ut på grund av att vi inte åkte till de mest drabbade områden. Såg ju filmer och bilder från översvämningar och byggnader som fallit men ärligt sagt är jag glad att jag inte såg det allra värsta. Skulle nog bara börja må ännu sämre då.

Det var så himla skönt att äntligen få vara utomhus. Efter 40h inne har jag aldrig varit så glad att gå runt och jag hade faktiskt inget emot att vänta 15 minuter på nästa MTR. Tidigare idag gick tågen inte lika smidigt som vanligt. Vi var ju inte de enda som var trötta på att vara hemma och ville ut. För att komma till Kowloon Tong, som normalt sett brukar ta ca 10 minuter, tog idag nästan 45 minuter. Vi var tvungna att byta ännu fler gånger än normalt men påväg hem rullade allting på som förut.

Vi har även varit lediga från skolan idag men imorgon är allting som förut igen. Jag tycker det är hemskt att Hong Kong drabbades av Mangkhut men som tur kommer allt gå tillbaka till normalt igen.

Gillar

Kommentarer

Instagram @linda_finell