Dragon's Back & Sheko Beach

Dragons' Back trail eller Hong Kong trail i Sheko Naturpark - oklara namn men wow så fin utsikt det var. Om jag förstått det rätt är Dragon's Back trail en del av Hong Kong trail. Dragon's Back får sitt namn från kullarna, som gör att det ser ut som en drake. Vi gick ungefär 6km skulle jag säga av 8km.

Det var väldigt mycket trappor i början av hiken men när vi väl kommit upp för dem, var det inte så farligt att vandra. Stark sol, hård vind och mycket svett blev det.Den sista rutten skulle ta oss till Big Wave Beach men vi valde att hoppa på minibussen och åkte till Sheko Village istället.

Sheko Village var en söt liten by, med fina hus och några restauranger. Vi åkte hit för att gå till Sheko Beach så vi kunde sola och bada efter vår långa hike. Otippat somnade vi alla. Det var även första gången jag kunde bada i havet! Har inte vågat eller kunnat göra det på grund av min tå men nu när den är bra passade jag på.

Kvällen avslutades med indisk mat på Brantos i Tsim Sha Tsui. Hade fått höra mycket gott om den här restaurangen av några kompisar på campus, så jag kände att det var dags att prova. Riktigt god vegetarisk mat så jag kommer absolut gå tillbaka hit! Vi gick även till Ocean Terminal och såg på Hong Kongs skyline. Det blev en tidig kväll för oss eftersom alla var så trötta efter vår långa hike i solen. Skönt att röra på sig dock!

#nouwautumnchallenge

Gillar

Kommentarer

Instagram @linda_finell