Dagsutflykt till Cheung Chau

Idag åkte vi till ön Cheung Chau. Ön ligger 10km sydväst om Hong Kong och det tar antingen 55 minuter eller 35 minuter med båt, beroende på om man åker den snabba eller långsamma båten. Vi råkade såklart hoppa på den långsamma på vägen dit, vilket kändes som en evighet. Vi trodde dessutom man kunde sitta ute på övredäck men det kunde man ju såklart inte.

Cheung Chau var en fin liten ö. Har förstått att det är en gammal fiskeby och att ön är känd för deras seafood. Vi gick däremot direkt till stranden för att sola. Det var inte en kotte på stranden när vi kom dit, vilket kändes ganska konstigt med tanke på hur fint vädret var. Efter att vi solat en stund, gick vi runt på ön och utforskade lite. Tycker det är så sjukt att den här ön har sitt alldeles egna lilla samhälle. Dagis, skola, sjukhus, polisstation, butiker och ja allting. Ambulansen som körde förbi oss på ön, såg ut som en miniatyr av en ritkig stor ambulans. Så gulligt.

Jag älskar verkligen Hong Kong. Det är så skönt att kunna åka iväg från storstaden till en ö och bara slappna av. Hong Kong får 10/10!!

#nouwautumnchallenge

Gillar

Kommentarer

Instagram @linda_finell