Brunch & Victoria Peak

Eftersom idag var sista dagen tillsammans med Kajsa och Rebecka, bestämde vi för att lyxa till det och äta god brunch. Vi gick till Why 50, som låg precis utanför hotellet i Sheung Wan. Jag hade såklart kollat upp stället för länge sedan, så jag var nog den ivrigaste av oss alla. Ett litet och mysigt hipster ställe mitt i stan - sånt gillar jag. Våra toasts får 5/5 toasts hehe och kaffet får samma betyg. Det vattnas i munnen bara jag tänker på maten. Älskar att de hade Bonsoy mjölken, den jag alltid drack i Melbourne.

Efter brunchen åkte vi upp till Victoria Peak. Som ni ser så var det inte så jättefin utsikt när vi kom upp men efter att ha gått runt ett varv där uppe, började det klarna upp. Vyn blev genast bättre och då blev även bilderna bättre. Viktigt.

Vi åt en sista middag på Tim Ho Wan, den billigaste restaurangen med en Michelin stjärna. Det var ju ganska självklart att jag skulle visa dem den restaurangen och inte blev de besvikna heller. Så gott och lätt den godaste dim sum restaurangen! 5/5 dim sum får väl den här platsen. Jag är ganska säker på att Kajsa och Rebecka håller med.

Jag har nu vinkat hejdå till mina finisar och jag saknar dem redan. Det var så skönt och roligt att ha dem här. Någon bekant hemifrån som känner en ända in på djupet. Att de klickade med mina nya vänner här gjorde allting så mycket bättre. Den senaste veckan har varit guld och jag är så otroligt tacksam för att de åkte ända till Hong Kong för att hälsa på mig. Kajsa och Beckis ni är bäst, älskar er! Vi ses om två månader igen.

Jag måste säga att efter Hong Kong är en så otroligt häftigt stad. Ni vet den där kärleken man får i början när man kommit till ett nytt ställe? Den kärleken fick jag för Hong Kong typ i början av september. När man väl varit på samma ställe en tid, börjar man ta allting för givet och uppskattar inte staden på samma sätt. Man ser på staden med tröttare ögon och allting är typ automatiserat. Förstår ni vad jag menar? Tyvärr blev det lite så för mig här i Hong Kong, men när Kajsa och Rebecka kom hit fick jag tillbaka kärleken för Hong Kong. Jag började utforska staden igen. Vi gjorde några saker som var nya för mig också, men bara att visa runt dem i Hong Kong gjorde att allting kändes nytt och spännande igen. Jag fick visa dem mitt liv och det var roligt. Jag började se på Hong Kong med nya ögon och nu är jag nykär i staden. Insåg nu att jag endast har en månad kvar i Hong Kong innan jag åker på en liten semester före det bär av tillbaka hem igen. Nu måste jag verkligen börja leva till hundra procent och njuta av underbara den här underbara staden. Hong Kong jag älskar dig!

#nouwautumnchallenge

Gillar

Kommentarer

Instagram @linda_finell